Beynimizin sağ lobunun ilk 36 ayda geliştiğini biliyor muydunuz? Artık sağ beyin odaklı erken eğitim ile çocuklar hayata 1-0 erken başlıyorlar. Sağ eğitim odaklı erken eğitim tekniği ile sağ beyin lobunun bilgiyi depolaması sağlanıyor.
Erken dönemde verilen eğitim ile sağ beyin lobuna depolanan bilgiler hiç unutulmuyor ve çocuk bunu zamanı gelince kullanabiliyor. Beynimiz sağ ve sol lobdan oluşuyor. Bebekler doğduktan itibaren ilk 36 ay öğrendiklerini sağ lobda depoluyorlar. İşte sağ beyin odaklı erken eğitim bu noktada önemli hale geliyor. Bu eğitimi alan çocuklar bir taraftan büyüyorlar bir taraftan da beynin sağ lobunu bilgi deposu haline getiriyorlar.
Bebekler doğduklarında sağ lob daha baskındır. Zamanla sağ ve sol lobdan birisi daha baskın olmakta. Genellikle baskın olan lob ise sol lob oluyormuş. Sağ lob ile sol lobu dengelemek için erken eğitim vermenin şart olduğunu belirten uzmanlar, sağ beyin odaklı eğitim sisteminin çocukların gelişiminde önemli bir yeri olduğunu belirtiyorlar. Bebeklik çağında yani doğuştan itibaren ilk 36 ay boyunca sağ beyin, her şeyi bir fotoğraf makinası gibi kaydediyor ve zamanı geldiğinde çocuğunuzu daha kolay öğrenen bir birey haline getiriyor. Sağ lobu gelişen çocuk daha meraklı ve araştırmacı olduğu için her zaman yeni bir şeyler öğrenme ihtiyacı duyuyor. Öğrenme isteği hiç bitmiyor. Bu yaşta verilen eğitim sayesinde çocuklarınızın, müzik aleti çalma, resim çizme, yabancı dil öğrenme, matematik, kültür ve sanat gibi beceri isteyen dallarda daha başarılı olduğuna tanık olabilirsiniz.
Sağ beyin odaklı eğitimin başarılı olması için koşulsuz sevginin şart olduğunu belirten eğitim uzmanları, bu eğitimin, çocukları kıyaslamanız ya da yarıştırmanız için verilmediğinin altını çiziyorlar. Yani, çocuklara hayatın ilk yılları ile birlikte verilen bu eğitimde ulaşılmak istenen hedef, yarışan bireyler yetiştirmek değil beynin sağ lobunu da kullanabilen ve daha kolay öğrenen bireyler yetiştirmek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum bırakırsanız mutlu olurum