19 Ocak 2016 Salı

Eyvah! Bela Geliyorum Diyor


Bugün bir kaza atlattım sormayın. Kaza deyince öyle trafik kazası ya da benzer bir kazadan bahsetmiyorum. İnsan adı verilen bir beladan bahsediyorum. Az kalsın bu bela nedeniyle tarih tekerrür ediyordu.  Ne diyorsun sen diyenleriniz olabilir. Anlatayım efendim. 

Daha önce Duruşma Salonundan Notlar başlıklı yazımda alt komşumla aramızda geçen tatsızlığı ve sonrasında yaşanan mahkeme sürecini sizlerle paylaşmıştım. Şimdi sıkı durun, bu komşum yine bana bulaşmaya çalışıyor. 

Bundan tam 2 sene 2 ay önce yaşamış olduğum o kötü gün hafızamdan silinmemişken, alt komşum yine bana laf atıp kavga çıkarmaya uğraşıyor. 

Bugün sabah oğlumu okula bırakıp gelirken, bu zat işe gitmek üzere binadan çıkmış benden de epey uzaktaydı. Site içinde Allah'ın bir kulu yok. İkimiziz. Ben karşıdan gelirken telefonla konuşan bu zat, yoluna gitmek yerine bana doğru ilerlemeye başladı. Ben bunca yaşanandan sonra bu zatla asla konuşmam ve aynı ortamda bulunmaktan bile imtina ederim. 

Kadın bana doğru yaklaşmaya başladı. Telefon konuşması bitti. Bir ses " Nermin Hanım" diye seslendi. Hiç beklemiyordum. Gayri ihtiyari başımı kaldırıp bakmış bulundum. Söylenmeye başladı. Benden rahatsız olduğunu falan anlatıyor ama ben " bu kadın benimle yine kavga etmek istiyor" diye bas bas bağıran iç sesime kulak vermiş vaziyetteyim. Birkaç saniye duraksadım galiba. Baktım bana doğru yaklaşıyor ve sesini de yükseltmeye başladı. Koşar adım binaya girdim. Kadının kendi kendi ile kavga etmesine izin verdim. Sakindim, eğer binaya girmemiş olsam biliyorum sinirlenebilir hiç istemediğim halde onun yönettiği bir filmin başrolü haline gelebilirdim. 


Diyorum ya, bela geliyorum diyor. Sabah sabah bunu yapan bu zat inanıyorum ki durmayacak, yenilerini yapacak. Bu kadının yapısı bu. Beni sinirlendirip yeni bir olay patlak vermesi için uğraşacak. Ama ben akıllandım. Bu sabah ondan uzak durmanın keyfine vardım. Ne güzel şeymiş bulaşık şeylerden uzak durmak ve onları kendi çöplüklerinde bırakmak. Mutluyum ya. Bu kadının oyununa gelmedim. Mahkemede yalancı şahitlerle kazanmıştı ama bu sefer ben kazandım.  Bela işte, nereden ne zaman geleceği belli değil. Dikkatli olmak lazım. 

28 yorum:

  1. Ya inanilir gibi degil. Bu insanlar nasil da böyle yüzsüz, nasil cirkef olabiliyorlar.
    Gercekten bela resmen. En dogrusu bunlardan uzak durmak. En iyisini yapmissin Nermin. Gecmis olsun. Insallah basina bela olmaz yine birsekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayşe, gerçekten inanmakta zorluk çekiyorum. Bu kadının benden ne istediğini anlamış değilim. İnşallah yeniden bela olmaz.

      Sil
  2. Neyse ucuz atlatmissiniz, gecmis olsun..En iyisi muhatap olmamak,kazanan siz olacaksiniz hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucuz atlatmak yetersiz kalıyor bence. Bela bu bela, başka bir şey değil.

      Sil
  3. Ne sinir olmuştur haaa, çok iyi yapmışsın.. Yalnız ev alma komşu al diye boşuna demiyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan evet hissettim çok sinirlendi. Ben binadayken o dışarıda hala konuşuyordu, düşün artık.

      Sil
  4. Allah sana sabır vermiş çok şükür. Gördüğün yerde kulaklarını, algılarını, ağzını sıkı sıkı kapa. Kendi kendine dövüşsün dursun. Zaten o yalancı şahitlere, adalet dağıtmayan binalara güvenmiş de saldırmayı sürdürecek yüz bulmuş. Hep böyle yap. O kadar müthiş bir şey yapmışsın ki ben olsam ne yapardım diye düşündüm ve çok zor çook dedim senin yaptığını yapmak. Helal olsun. Her yerde böyleleri çünkü. Kurtuluş yok bunlardan. En iyisi -yapabiliyorsa kişi- görmemek, duymamak, konuşmamak, yok saymak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, Fidancığım bu insanlar değil mi hayatlarımıza zehir katan, bizi yaşamaktan soğutan, kendi kabuğumuza çekilmemize neden olan. Evet, senin de dediğin gibi çok zordu ona cevap vermek ve avazım çıktığı kadar mahkeme sürecinin acısını çıkarmak isterdim ama sabrettim ve şu an anlıyorum ki en doğrusunu yapmışım. Mutluyum yani sıkıntı yok. Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun Nermin'ciğim, ben debu tür çirkef kişileri farkeder etmez senin yaptığını yapıyorum, hemen o kişiyi hayatımdan siliyorum. Mümkünse evini değiştir diyeceğim ama tabii zor:( ve hiç üzülme, takma, sen kendi yoluna, işine devam et, aklına bile getirme ben öyle yapıyorum. Önemsemediğim kişileri unutuyorum tamamen. Delete tuşuna bas:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde, beni en iyi anlayacaklardan birisi sensin. Sen de bu tarz bir olay yaşamıştın. Bu tür insanlar hayatımızı zindana çeviriyorlar. Ama önemsemediğin zaman inan kafan çok rahat oluyor. Ben bunu başardım. Delete tuşu işe yarıyor yani. Sevgiler.

      Sil
  6. Sen sabırlı ol gerisini o kendi kendine yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Bey bloğuma hoş geldiniz. Sizin de dediğiniz gibi sabırlı olmak lazım. Sabır insanın kendine güvenini artırıyor. Dün ben bu kadınla tartışmış olsaydım, bugün kendi kendimi yiyip bitiriyor olacaktım. Evet, o kendi kendine yapar ve susar.

      Sil
  7. Nermin hanım malum kişiyle komşuluk ilişkinizi bilmiyorum. İyiyken mi bozuldu yoksa hep mi kötüydü. Belki de sizinle arkadaş olmak istedi de siz oralı olmayınca bu kötü davranış içerisine girdi. Bir gün kahve içme bahanesi ile gitseniz veya davet etseniz. Aynı bina içerisinde komşularla anlaşmazlığı düşmek çok rahatsız edici bir durum. Bence siz bu durumu iyilikle halledebilirsiniz. Belli mi olur ileride iyi bir dost bile olabilirsiniz. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Hanım, bu kadınla hiçbir zaman komşuluk ilişkisi kurmayı düşünmedim. Zira, aynı çatı altında olmaktan kaynaklı duymuş olabileceği özel sırlarımı diğer insanlarla paylaşarak çok daha fazlasını yaptı. Her açıdan bela yani. Çok masum biri değil yani. Keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı da ben de aynı binada yaşamış olduğum bir insanla böylesine seviyesiz bir ilişki içinde olmasaydım.

      Sil
  8. Senelerdir bir bela var paçamda. Kilometrelerce uzağımda ama sürekli taciz, takip ediyor. Kadınların düşmanlıkları tehlikeli oluyor zira temelinde kıskançlık var. Önemsememeye çalışın, karşı tarafın amacı zaten negatif anlamda da olsa önemsenmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalan senin işin de zor. Olabilir kadınların kıskançlığından korkulur. Zira çok tehlikeli oluyorlar. Ben de acaba gizli bir kıskançlık mı var diye düşünmüyor değilim.

      Sil
  9. Çok can sıkıcı bir durum maalesef..umarım bir an önce taşınır ve siz kurtulusunuz....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Sertaç Hanım. Keşke taşınma imkanı olsa ama yok. İnşallah bana bulaşmadan sakinleşir de ben de onunla muhattap olmaktan kurtulmuş olurum. Bela vallahi bela. Sevgiler.

      Sil
  10. ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN NERMİN KARDEŞİM...! İNSANLARIN BİRBİRİNE SELAM VERMEKTEN İMTİNA ETTİĞİ BİR ORTAMDA YAŞIYORUZ....! İNCİR KABUĞUNU DOLDURMAYACAK SEBEPLERDEN KALPLER KIRILIYOR...!?
    OYSA BİZ EŞREF ÜL MAHLUKAT; YANİ YARATILMIŞLARIN EN ŞEREFLİSİYİZ..!?
    İNSAN OLMAK ZORDUR...!? VE HER İKİ AYAKLI DEĞİLDİR...! BAZILARI ADEM OLARAK DOĞAR OLUR; BAZILARI DA OLARAK KALIR...!? HEP SEVGİ İLE KALIN EMİ..!? D.U

    YanıtlaSil
  11. Ah Nermin yavrum.Ben taşındım.Ama benim yerime gelen kişi onların hakkından geliyormuş.Üstelik böyle bir nedenle ev değiştirenlerin,temyize başvurduğu davalardan biri kazanılıp,emsal dava oldu bile.Çok pişmanım davayı temyize göndermediğim için.Geçmiş olsun Nermin'ciğim.Allah şerlerinden korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Abla, ben bu kadınla hirbir yerde görüşmek istemiyorum. Mahkeme ile de uğraşamam artık. Sevmiyorum böyle şeyleri, benden uzak dursun yeter. Sevgiler ve saygılar.

      Sil
  12. Geçmiş olsun. Bir tane de bizim başımızda var. Kiracımızdır kendisi. Tam bir ömür törpüsü. Tahliye davası açtık. Çıkarabilirseniz çıkarın diyor. Kiracı değil de evimizi zimmetine geçirmiş sanki. Bir bayana edilmeyecek hakareti ettim, telefonu yüzüne kapattım. Az sonra beni arayıp son derece sakin bir şekilde "Neden bana hakaret ediyorsunuz?" diyerek konuşmaya devam etti, koptum. Beni zıvanadan çıkardıktan sonra ona sarf ettiğim hakaretleri kaydedip aleyhime kullanacağını düşünüyorum. Allah kötülerden uzak tutsun insanı. Sizin aldırış etmemeniz akıllı bir davranış ama her zaman o kadar sabırlı olamıyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de dikkatli olun. Böyle insanlardan her şey beklenir. Sizin de dediğiniz gibi sizi çileden çıkarıp hakaret davası açabilir. En iyisi böylelerine aldırış etmemekmiş ben onu anladım. Ama sizin işiniz benden daha zor, sizin ev sahibi-kiracı ilişkiniz var. Ne diyeyim Allah beladan uzak tutsun hepimizi.

      Sil
  13. İnsanların dengesi iyiden iyiye bozuldu, ortalıkta patlamaya hazır bomba kıvamında gezen bir dolu manyak var. Sakinliği koruyup, duygusal değil de mantıklı hareket etmek en doğrusu. Yeri geldiğinde, üç maymun candır diyorum. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buzlu Kalem hem de ne çok manyak var... Evet doğru söylüyorsun kasinliği korumak ve mantıklı hareket etmek gerekiyor böylelerine.

      Sil
  14. Sağlıkla,güzelliklerle dolu mutlu bayramlar diliyorum.Sevgiler.... Nermin hanım nerelerdesin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertaç Hanım merhaba, uzun zamandır yoğunluk nedeniyle bloğuma ara verdim. o yüzden pek görünmüyorum. Sevgiler.

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum