1 Aralık 2015 Salı

Türkiye Avrupa'nın Neresinde

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gerçekleşen görüşmeden, Türk vatandaşlarına uygulanan Schengen vizesinin kaldırılması sonucu çıktı. Vizesiz seyahat olarak kamuoyu ile paylaşılan bu kararın ne zaman alınacağı da net değil. On yıl mı olur on beş yıl mı olur belli değil yani. 

Karşılığında da Türkiye'nin bir mülteci kampına dönüşmesi istendi. Türkiye savaştan kaçan mültecileri Avrupa'ya göndermemek kaydıyla 3 milyar Euro alacak. 

Yani, Avrupa 3 milyar Euro vererek Türkiye'yi bir mülteci kampına dönüştürürken kendisini garanti altına almak istiyor. Kendi ülkelerinde katiyyen istemedikleri mültecilerin, Türkiye'de yaşamasına izin vererek insanlıktan ne kadar uzak olduklarını gösteriyorlar. 

Türkiye ise 3 milyar Euro karşılığında kendi ülkesinin güvenliğini tehlikeye atmaya devam edecek. Zaten sınırlarında yaşanan başı boşluk nedeniyle yıllardır çok sayıda Suriyeli mültecinin girdiği Türkiye'de bu anlaşma ile daha fazla mülteci yaşamaya başlayacak. 

Türkiye AB ile yapılan görüşmede "sizin istemediğiniz mültecileri neden ben kabul etmek zorundayım" diyebilmeliydi. 

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin ve ilerleyen günlerde sığınmaya devam edecek yeni mültecilerin Türkiye ekonomisine vermiş olduğu zararın, 3 milyar Euro ile kapatılmasının mümkün olmadığı Avrupalılara anlatılmalıydı. Bunun bir insanlık sorunu olduğu Avrupalı ülkelere izah edilmeli, bu sorunun tüm ülkelerin ortak sorunu olduğu bildirilmeli, 3 milyar Euro karşılığında Türkiye'nin bu sorumluluğu tek başına üstlenmek zorunda kalmasına izin verilmemeliydi. 

İnsan haklarından dem vuran Avrupa aslında kendi sınırları içinde bir tek mülteci dahi istemiyor. Kendi sınırları içinde istemediği mültecilere karşılık Türkiye'ye 3 milyar Euro veriyor ve Türkiye'yi arka bahçesine çevirerek sınır güvenliğini sağlamış oluyor. Peki, Türkiye'nin sınır güvenliği ne olacak. Mülteci adı altında ülkemize giren ve yaşamaya başlayan milyonlarca insan ne olacak? Savaştan kaçan gariban insanlarla birlikte ülkemize girip elini kolunu sallayarak dolaşan IŞİD ve diğer örgüt militanları ne olacak. Tamam, Avrupa'nın sınır güvenliğini Türkiye sağlayacak da bizim sınır güvenliğimizi kim sağlayacak? 


Şimdi, vizesiz seyahat imkanı verildi diye biz Avrupalı mı olduk? Sahi, Türkiye Avrupa'nın neresinde?

6 yorum:

  1. Türkiye Avrupa'nın neresinde sorusu başlı başına akademik araştırma konusu olacak önemde bir soru. Bu soruyu herkes farklı cevaplayabilir. Çünkü, herkes kendi baktığı yerden farklı görüyor. Ben şu anda düşündüm ve kendimi çok zavallı hissettim. Hakkımızda hayırlısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Hanım inanın ben de kendimi çok zavallı hissediyorum.

      Sil
  2. Kalemine sağlık sevgili arkadaşım. Kısa, öz ama net demişsin her şeyi. Kendi istemedikleri mültecileri bize kakalayacaklar, para karşılığı! Bir şey diyeyim mi, o 3 milyar Euro Tayyip, Bilal, Burak, Sümeyye, damadı, torunu, 7 sülalesine gidecek o yüzden kabul ettiler. Ha, o mültecilerin içinde kafa kesici cihatçı psikopatlar, çeçen, ırak, pkk'lı, pakistanlı bin türlü terörist, ajan da olacak, zavallı çoluk, çocuk kadın da dileci nüfusunu katlayacaklar, her yıl çoğalacaklar, üstelik akp'ye oy atacaklar. Yani b.....k a döneceğiz. Sınır desen zaten affedersin genelev orospusu gibi giren belli değil, çıkan belli değil...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'ciğim hislerime tercüman olmuşsun senin de kalemine sağlık. Sınır benzetmene bayıldım. Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Ülkemde olan biten bazi seyleri, bazi sartlari gördükce , Türkiye Avrupa'nin cook ama cooook uzaginda diyorum.

    Bu AB'nin teklifi de bana bir film basligini hatirlatti...hani vardi ya "ahlaksiz teklif", ayni onun gibi. Tespitlerinde ve düsüncelerinde cok haklisin, sana tamamen katiliyorum. Bütün Avrupa ülkeleri esit sartlarda mülteci Kabul edecekken, el birligiyle bu ise el atacaklarken, biri cikiyor "yok ben kabul etmiyorum, kimseyi almam iceri" deyip kapilarini kapatiyor, öteki cikiyor "gel anlasalim, al su parayi, sen mültecileri bize yollama..istersen vizeyi de kaldiririz" diyor. Oh iyimis bee... bedelli askerlik gibi. Parayi veren düdügü caliyor ve olan garibana oluyor herzamanki gibi.

    Hayir, o 3 milyar mültecilere gitse ise yarasa yine yanmicam, Müjde'nin dedigi gibi cogunu yine kendi ceplerine indirecekler, vicdansizlar. Lanet olsun yaa....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın Ayşe. Olan yine garibana oluyor. Onlarca mülteci ülkemizde yaşayacak, hem ekonomik anlamda zorlanacağız hem de güvenlik anlamında Türkiye'yi zor bir dönem bekliyor. Sevgilerimle.

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum