14 Aralık 2015 Pazartesi

Nostaljik Pazartesi; Duruşma Salonundan Notlar

Sevgili Aşye geçtiğimiz hafta, Nostaljik Pazartesi diye bir paylaşımda bulundu. Ayşe'nin bu paylaşımı, blogger arkadaşların yeniden okunmasını istedikleri yazılarını paylaşabilmesi için çok güzel bir fikir. Ben de hayatımda önemli bir yer tutan ve ilk defa duruşma salonu gördüğüm günlerde, duruşma salonu izlenimimi ve yaşadığım sıkıntıyı burada paylaşmıştım. Bu yazımı sizlerle yeniden paylaşmak istiyorum. Üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti ama ben hala etkisindeyim. Allah kimseyi duruşma salonuna falan düşürmesin. Gerçekten çok kötü. Sevgilerimle. 

Duruşma Salonundan Notlar  başlığa tıklayarak ilk duruşma salonu tecrübemi okuyabilirsiniz. 



16 yorum:

  1. Nermin'ciğim çok ama çok geçmiş olsun. :( Yazdığın satırları okurken ne kadar üzüldüğünü, hem de komşum dediğin kişilerin bunu yapmasının verdiği bezginliği, (benim başıma da geldi mahkemeye vermedim kimseyi ama komşu dediklerim tıpkı senin gibi saldırganlaşıp, kapıma dayandılar. Amaçları beni kendi seviyelerine çekmek, saçsaça başbaşa kavga ettirmek:))olsa gerek hemen niyetlerini sezdim ve kapımı kapattım ancak zor oldu çünkü kapımı kapatmama engel oluyorlardı ben kapatıyorum onlar itiyor!! Sonunda kapattım kurtuldum şerlerinden.) Böylelerinin en iyi bildikleri şey dövüşmek, mahalle karıları gibi saçsaça başbaşa yerlerde yuvarlanmaktır, seni de kendi çukurlarına çekmek isterler çünkü o zaman seni yeneceklerini bilirler. Rahmetli annem çirkefe taş atma üstüne sıçrar derdi. Uzak durmak lazım biliyorum insan yapamıyor hakkını savunmak istiyor ama seviyesiz kişilerle tartışılmaz, en iyi bildikleri şey yalandolan, kavga, hakaret, küfürdür. Hemen benim gibi yapıp kapıyı kapatacaksın. Ben o gün, bu gün evimi satmaya uğraşıyorum ama satamadım bir türlü:((((suratlarını görmek istemiyorum çünkü....:(

    Tekrar çok geçmiş olsun. :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Müjde, tam da dediğin gibi yaptılar. Anne ve kızı kapıma dayandılar bana hakaret etmeye başladılar. Biliyor musun, biz alt komşumla tartıştık mahkemelik olduk. Bana en çok koyan ikimize de eşit mesafedeki diğer komşumun vermiş olduğu ifade. Şerefin üzerine yalan söylüyorsun peki sonra ne olacak. Birgün benim ah'ım onlardan çıkacak buna inanıyorum. Kesinlikle çıkacak. Keşke ben de senin gibi yapabilseydim, kapımı kapatıp küfürlerine ve hakaretlerine ses çıkarmasaydım. Ama akıllandım, bundan sonra asla bu tür insanlarla muhattap olmam. Rahmetli anneni saygıyla anıyorum. Ne güzel söylemiş, "çirkefe taş atma üzerine sıçrar". Aynen öyle oldu.

      Sil
    2. Ah canım ya, bunların en sevdiği şey kavgadır, en iyi bildikleri şey de kavgadır, küfür, hakaret ederek rahatlarlar, ruh hastası bunlar, eminim ahın çıkacaktır, ben de ne bu dünyada, ne öteki dünyada hakkımı helal etmeyeceğim, biliyor musun Bücürük o gün korkudan (onların bağırış, çağırışlarından)ödü koptu, masa altlarına saklandı:( ençok da kedimi korkuttukları için kızıyorum. Allah müstahaklarını versin sana saldıranların da, bana saldıranların da....
      Çok teşekkürler canım amin....

      Sil
  2. Nekadar tatsiz bir olay yasamissin Nermin. Benim de asla yasamak istemedigim seylerdir bu tarz olaylar. Fena halde uyumlu olmaya calisan bir insanimdir bu yüzden de... en ufacik tartismalar kavgalar benim moralimi uzun süre yerle bir eder hemen. Kimseyle dargin ya da kirgin olmayi hic istemem, cok üzülür kafaya takarim.
    Mahkemeye kadar gitmis olsa artik ne hal düserdim bilmiyorum...

    Hayatimda sadece bir kez mahkeme salonu gördüm icerden, o da bosanmamdaydi uzun yillar evvel. Allah birdaha da göstermesin...hic birimize.

    Gecmis olsun diyorum ve cok tesekkür ediyorum bu paylasim icin. Nostaljik pazartesine katilimin icin sagol..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşeciğim o kadar tatsız bir olay ki, üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti hala etkisindeyim. En çok haklıyken haksız konuma düşmek içimi acıtıyor. Sevgiler canım.

      Sil
  3. Canım, sen gereksiz yere tedirgin olmuşsun o ortamdan ve hakimden. Hayatında ilk kez görmen etken olmuş besbelli. Artı; komşuların ve yalancı şahitleri yüzünden de gerilmişsin.
    Hakim asık suratlı bir otorite, kimseyi konuşturmuyor, avukatlar bile korkuyor demek. Bence adamın kişiliği ile ilgili. Bugüne kadar çok hakim tanıdım. O kadar iyi niyetli, sevecen ve babacan olanları vardı ki. Hatta çok genç bir bayan hakim tanıdım, inan karşımda çekinerek konuşuyordu:) Nerden tanıdın dersen Asliye Hukuk Mahkemesi tercümanlığını yaptığım için. O nedenle rahatlıkla inanabilirsin ki iyi insanlar onlar. Sen haklı olduğunu bil yeter ki. Çekinmen için hiçbir nedenin yok üstelik. Hatta önünde uzayan İnsan Hakları Mahkemesi gibi bir yol var.
    Komşularına gelince; eden bulur merak etme. Hem rahatsızlık ver, hem yalanlarla üste çık. Kısa bir süre içinde şahit olacaksın. Muhatap olmamaya bak yalnızca.
    Geçmiş olsun diyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugma çok teşekkür ederim canım ya. Bu tür olaylar ne yazık ki yaşanıyor. Dediğin gibi ben ilk defa hakim karşısına çıktığım için korktum galiba. Yalancı şahitler de iyice gerilmeme sebep oldu. Kesinlikle haklısın. Sevgiler canım.

      Sil
  4. Sonucunu merak ettim şimdi. Amin diyorum ben de. Yaşadığımız şey nasıl da benziyor. Ben de yalancı tanıklarla zan altında bırakılmıştım ve bu zan ceza ertelemesine dönüşmüştü. Sonra kendimi sorguladım. Gerçekten hatam yoktu ve kendime dedim ki "Bunlar insanların koyduğu yasalar. Yalanı bu boyutlara taşıyabilen insanların. O halde buna böyle üzülmem çok saçma..." Tabii ki kötü bir deneyim. Orada olmaman gerektiğini biliyor olmanın üzüntüsü var. Haksızlığa uğradığını kimseye anlatamayışının... Bir yıl daha geçsin, daha iyi hissedeceksin umarım...

    İnsanlar koydukları o yasaları kafalarına göre uygular ya da uygulamazlar. Gerçekten de o kadar önemli değiller aslında. Bırak seni yargıladıklarını hatta "cezalandırdıklarını" sansınlar... Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Sevgili Fidan, kesinlikle haklısın. Mahkeme yalancı şahitlerle bana ceza verdi. Ceza ertelendi. Aynı şeyleri yaşamışız. Seninle yalnızlıktan sonra bir ortak noktamız daha oldu. Sevgiler canım.

      Sil
  5. Çok sinir bozucu bir durum gerçekten de .. Eminim yaptıklarının karşılığını bulacaklardır. Hatta buluyorlardır bile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Handan, hep dua ediyorum, benim ah'ım onlarda kalmasın diye. İnşallan ettiklerini bulurlar. Sevgiler canım.

      Sil
  6. Sanirim bende ayni gerginligi yasardim...Alma mazlumun ahini,cikar aheste aheste ,hic merak etme eden bulur...
    EQ nun Nostaljik Pazartesi fikri cok hos oldu,sayesinde bu yazini okudum.sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şule, Allah bu gerginliği kimseye yaşatmasın. Sevgiler canım.

      Sil
  7. İnsanlar ne kadar da ahlaksız... Haklıyken haksız duruma düşürecek kadar şaşırmışlar... Ben de hiç sevmem hukuksal işleri... Çok geçmiş olsun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Persephone. Haksızlığa uğramak bu olsa gerek.

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum