24 Haziran 2015 Çarşamba

Alkol Sınırınızı Aşıyorsanız Alkolik Olabilirsiniz

Alkol Bağımlılığı Nedir

Alkol, insanların hayatında bağımlılık tanımı yapılan ilk maddedir.

Toplumun her kesiminde (zengin, eğitimli, fakir, eğitimsiz, genç, yaşlı, kadın, erkek)  alkol bağımlılığı ve bağımlılık neticesinde gelişen olumsuz durumlarla karşılaşılabilir. 

Yeşilay tarafından yapılan bir açıklamaya göre alkol bağımlılığı ve dolayısıyla alkol, önlenebilir ölüm ve yaralanmaların nedenlerinden birisidir. 

Alkol bağımlılığı alkollü içeceklere tutkunluk derecesinde bağımlı olma durumudur.

Alkol bağımlıları halk arasında alkolik olarak anılırlar ve alkolikler alkolün kendi hayatlarına ve çevrelerinde bulunan kişilere verdiği zararları görseler dahi alkol almaya devam ederler. 

Alkol bağımlılığı erkeklerde kadınlara göre daha yüksektir. Bağımlı olmada, sosyal ve kültürel yapı, genetik, ruhsal sorunlar etkili olmaktadır.

Yakın akrabasında alkol bağımlılığı hikayesi olanların alkol bağımlısı olma ihtimali yüksektir.

Alkolik Kişilerin Genel Özellikleri 

Alkolik olarak anılan kişiler alkol bağımlılığı derecesi yükseldikçe daha çok içmeye başlarlar. 

İçilen alkol miktarı her geçen gün biraz daha artırılır. Alkol bağımlısı kişi, alkolün aynı etkiyi sağlaması için günlük aldığı alkol miktarını düzenli olarak artırmayı tercih eder.

Alkol bağımlısı olan kişide alkol almadığı zamanlarda yoksunluk belirtileri baş gösterir.

Alkol bağımlılığı ile birlikte, kişi, alkol alma miktarını ve süresini kontrol edemez.

Alkol bağımlısı kişiler, alkolün sağlığına, sosyal hayatına, iş ve özel yaşamına olumsuz etkisini bildiği halde alkol almaktan vazgeçmez.

Psikiyatrik sorunlara yol açan alkol bağımlılığı alkol bağımlısı kişilerin saldırgan, kavgacı, depresif bir kişiliğe bürünmesine neden olur. 

Bu durum birçok ilişkinin  bitmesine, birçok insanın işini kaybetmesine, birçok çocuğun alkol bağımlısı ebeveyninden nefret ederek büyümesine neden olur.
görsel alıntıdır








6 yorum:

  1. yazınız cok guzeldi okurken hic sıkılmadım takibime aldım blogunuzu iyi calısmalar :)

    YanıtlaSil
  2. ALKOL VE DİĞER BAĞIMLILIK YAPAN TÜM MADDELERİN KULLANIMININ MAKSİMUM DÜZEYE ULAŞTIĞI VE DÜNYA ÇAPINDA ORTAK MÜCADELE VERMEK İÇİN ALARM VERİLDİĞİ BİR ZAMANDA YAŞIYORUZ...1
    BAĞIMLILIK BİR HASTALIK VE BUNUN EKONOMİK,SOSYAL VE KÜLTÜREL BİR ÇOK SEBEBİ VAR...! ANCAK BAĞIMLILIKLARIN AZALTILMASI YERİNE EĞİTİM İLE YOK EDİLEBİLECEK BİR PROBLEM..! BU EĞİTİMİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ AİLE,OKUL,ÇEVRE VE DEVLETİN ORGANİZELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞABİLMESİ OLACAKTIR....!? NERMİN KARDEŞİM HASSASİYETİNİZE VE YÜREĞİNİZE SAĞLIK..! KISA AMA ANLAMLI BİR YAZI...1 UZUN SÜRE KAYIP OLDUĞUNUZ İÇİN SİZİ ÇEVREMDEN ÇIKARMIŞTIM; TEKRAR ALDIM..!? SEVGİLER SAYGILAR D.U

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim Duycan Bey...
    Güzel yorumunuzla yazıma değer kattınız.
    uzun zamandır çok yoğun işlerim dolayısı ile yazı yazamıyordum, devam ediyorum artık.. Fırsat buldukça yeni yazılarımı eklemeye devam edeceğim.. Saygılar...

    YanıtlaSil
  4. Oha ne kadar ilginç ya. Alkol sınırını aşıyorsan alkolik olabilirsin. Aynştayn'ın yeni blogusun galiba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek istediğinizi anlamadım. Alkol kullanılması ile ilgili bir ayrımcılık yapmıyorum, sınırınızı aşıyorsanız alkolik olabilirsiniz diyorum. Pek çok insan ne kadar içeceğini bilmediği için ailesini, sevdiklerini, yaşam kalitesini, eğitimini ve kariyerini kaybetmiyor mu Allah aşkına. Ne kadar içeceğini bilmekten bahsediyorum. İnşallah dönüş yaparsınız da yorumunuza verdiğim cevabı okuma şansı yakalarsınız. Ayrıştayın yeni bloğu ne demek ya...

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum