31 Temmuz 2014 Perşembe

Kahkaha Atmak İffetsizlik midir

Kahkaha atmak ne zamandan beri iffetsizlik oldu bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da benim çok neşeli olduğum zamanlar doya doya güldüğüm ve kahkaha attığımdır.

Bir ülkenin Başbakan Yardımcısının işini gücünü bırakıp kadınların kahkahası hakkında konuşuyor olması açıkçası beni çok üzdü. 
 Burada siyasi söylemlerde bulunacak değilim. Sağ ya da sol, Alevi ya da Sünni, Kürt  ya da Türk hiç fark etmez, kahkaha  insani bir duygu durumudur. 

26 Temmuz 2014 Cumartesi

Kadın Sünneti Nedir

Haberleri takip edenleriniz bilir. Irak'ta kız çocuklarının sünnet edilmesi gündemde. Eğer çıkan haberler doğru ise IŞID böyle bir fetva vermiş. Tüyler ürpertici değil mi?

Kadın sünneti nedir?

Kadın sünneti kadınların cinsel istek duymaması için yapılan bir operasyon. Kadın cinsel organının bazı bölümleri (klitoris) kesilerek gerçekleştirilen bu operasyon kadınlara çok fazla acı veriyor. Yani kadın sünneti, en basit anlatımla genital sakatlama anlayacağınız. 

Özellikle Orta Afrika'da çok yaygın olarak yapılıyor kadın sünneti. Afrika'da kadınların saf ve temiz bir anne olması için uygulanıyor. Kabile dinlerine göre kadınlar sünnet olduğunda temiz bir anne olabiliyor. 

Yahudilik'te de kadın sünneti uygulanıyor. Kız çocuğunu sünnet edecek kişinin Yahudi bir kadın olması şart.

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Çocuğunuz Mutsuz mu Huysuz mu

Birgün çocuğunuzla bitmeyen bir tartışmanın ve hır-gürün içinde olmayı ister misiniz?


Bu soruya çocuk yetiştiren anne-babalar olarak hepimiz "asla" diye cevap verdik öyle değil mi? 



Kim küçücük bir bebek olarak dünyaya gelen ve her gün biraz daha büyümeye başlayan ve nihayet çocukluktan yetişkinliğe adım atmaya başlayan çocuğu ile yüz göz olmak ister, onunla bitmeyen bir kavganın içinde olmak ister. 



Ancak ergenlik dönemi öyle bir dönem ki, anne-babanın bazen yetersiz kaldığı, gözü gibi baktıkları bebekleriyle iletişim kuramadıkları bir dönem haline gelebiliyor.

18 Temmuz 2014 Cuma

Kadına ve Çocuğa Şiddet Her Yerde

Günlerdir bu yazıyı kaleme almak istiyordum ama ne değişecek ki deyip vazgeçiyordum. 

Evet, şiddet her yerde...

Şiddet Ortadoğu'da...

Son günlerde İsrail'in şiddet yanlısı politikasının bir sonucu olarak Filistin'in bombalanmasını seyrediyoruz ne yazık ki televizyon ekranlarında ve internette. 

Ortadoğu'nun kanayan yarası olan Gazze ne yazık ki kana doymadığı gibi minicik yüreklerin bombalar arasında durmasına da doymuyor. 

Ölmüş çocuk bedenleri yürekleri burkuyor. Gözleri yarı açık ölüp giden o küçücük bedenler, büyüklerin hırs, intikam, kin, nefret, çıkar ilişkisinin en acı bedelini ödüyor. Hangi nedenle olursa olsun, ister adına din deyin, ister toprak, ister ülke onlar böyle bir ölümü hak etmiyor.

15 Temmuz 2014 Salı

Lütfen Yardım Edin!! Blog Yayınlarım Kontrol Panelinde Görünmüyor

Arkadaşlar lütfen yardım edin. Bloğumda yayınladığım yazılarım takipçi listemin kontrol panelinde görünmüyor. 

En son görünen yayın 4 ay önce yazmış olduğu yazı. Çıldırmak üzereyim. 

Sevgili Zeugma'nın uyarısıyla sorunun boyutunun sandığımdan daha derin olduğunu anladım. Ben birkaç arkadaşın kontrol paneline düşmüyor sanırken yazılarım hiç kimsenin panelinde görünmüyormuş. 

Sanırım blogger bu sorunu çözüme ulaştırmakta geç kalmış. 

Lütfen konuyla ilgili bilgisi olanlar yardım etsin. Blog yazılarımın herkese ulaşmasını istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. 


12 Temmuz 2014 Cumartesi

Özgüven Eksikliği

Özgüven demek kendimizle barışık olmamız demektir. Özgüvenli olmak kendi kendimize güvenmemizi anlatır. Özgüven sahibiysek kendimizi değerli hissederiz. Özgüvenimiz yüksekse kendimizle barışık ve mutlu yaşarız. Sahip olduğumuz özgüven çevresel faktörlere ve yaşadığımız olusuzluklara bağlı olarak zaman zaman eksilebilir. Günlük yaşamımızda özgüveni tavan yapmış insanlarla karşılaştığımızda bunu nasıl başardıklarını merak ederek onlar gibi olmanın hayalini kurarız.

Özgüven eksikliği, hayatımızı olumsuz etkileyen bir duygu eksikliğidir. Özgüven eksikliği oluştuğunda, kendimizi ve yeteneklerimizi görmezden gelmeye başlar, yetersiz olduğumuz duygusuna kapılırız. Böyle bir durumda kendimizi hiç olmadığı kadar mutsuz, yetersiz ve değersiz hissederiz. Yoğun bir yalnızlık duygusu yaşamaya başlarız ve kimsesiz olduğumuzu düşünürüz.

Dikkat! Bonzai Öldürüyor

Bonzai kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaya ve bu bağımlılık nedeniyle gencecik insanlar ölmeye başladı. Bugün sizlere bonzai ya da diğer adıyla sentetik uyuşturucu ile ilgili bilgi vermek istedim. 

Bonzai nedir? 

Dünyada ve Türkiye'de her gün daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlanan bonzainin ne olduğunu  bilmeyenler için söylemek gerekirse, bu bir sentetik uyuşturucu. Kimyasal uyuşturucular arasında en çok rağbet gören bonzai oldukça etkili bir uyuşturucu. Doğal bir madde olmadığı için insan vücuduna etkisi de diğerlerine oranlad daha güçlü oluyor. 

10 Temmuz 2014 Perşembe

5 Soru 5 Cevap; Mim Zamanı

Sevgili Narkoz beni mim'lemiş. Yazılarını severek takip etmiş olduğum Narkoz'un mim'ine cevap vermesem olmaz. Onun için hadi bakalım diyorum ve başlıyorum mim yazıma. 

AŞK
Aşk, yemeden içmeden kesilmektir. Aşk olmazsa olmaz diyebilmektir. Yanmak, kül olmaktır. Başka bir şey düşünememektir. Ateş basması, ellerin titremesi, dizlerinin bağının çözülmesidir. Aşk heyecandır, kalp ritminin bozulması, nefes almakta zorluk yaşamaktır.

3 Temmuz 2014 Perşembe

Online Alışveriş Güvenli mi

Arkadaşlar merhaba, 

Bugünlerde internetten alışveriş yapmanın güvenli olup olmadığını merak ediyorum. 

Malumunuz evimde iki haftadır  devam etmekte olan tadilat çalışmaları hala sürüyor. 

Bu arada 16 yıldır kullanmakta olduğum çamaşır makinesi "ben artık emekli olmak istiyorum" diye bas bas bağırıyordu. 

Çamarış makineme yaz temizliğine kadar beklemesini, yaz temizliğinde emekli olabileceğini,  işveren olarak söyledim, o da kabul etti. 

Artık yaz temizliği ve tadilat işlerinin sonuna geldik ya, dün çamaşır makinem yeniden isyan bayrağını kaldırdı.