23 Haziran 2014 Pazartesi

Darmadağın, Biçare ve Karışığım Biraz

Merhaba arkadaşlar, 

Çok sevdiğim Bir Deli'nin Pembe Defteri bloğunun sahibi ben ona Pembişim diyorum, beni merak etmiş. Hemen iki lafın belini kıralım deyip bu yazıyı kaleme aldım. 

Şayet beni merak ediyorsanız etmeyin arkadaşlar, ölmedim ya da hasta falan olmadım. 

Sağlıklı ve zindeyim. Şükür hayattayım. Ama darmadağınığım. 

Evimde yaz aylarının vazgeçilmezi yaz temizliği hüküm sürüyor. Yaz temizliği evimi istila etti ve darbe yaparak evimi yönetmeye başladı. Ben var ya ben, evimin kraliçesi iken birden bire hizmetçisi oldum. 

17 Haziran 2014 Salı

Bencillik Nedir, Bencillikten Kurtulmak Mümkün mü

İnsanoğlu bencil ve haris bir varlık olarak yaratılmıştır. Yaradılıştan gelen bu özellik insanoğlunun karakterini ve ikili ilişkilerini belirleyen özellikler olarak dikkat çeker. 

Çevremizdeki insanları şöyle bir gözden geçirelim. Çevremizdeki insanları incelediğimizde bir kısmının çok fedakar, bir kısmının çok hırslı, bir kısmının çok kibirli ve bir kısmının ise çok bencil olduklarını görürüz. 
Kişi toplumsal ilişkilerinde bu özellikleri ne kadar dengeli gösterebilirse o derece iyi ilişkiler kurar. Söz konusu bu özellikler bütün insanlarda az ya da çok bulunmaktadır. Çevremizdeki insanların bir kısmı çok fedakar ve tavizkar iken bir kısmı ise aşırı şekilde bencil ve egoist olabilmektedir.


Peki, bencillik aslında ne demektir? Bencillik ya da bilinen öteki adıyla egoistlik tüm insanların ortak özelliğidir aslında. Bencillik, insanın kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesi demektir. Buraya kadar kabul edelim ki bencillik gayet insani bir duygudur. Hepimiz kendi çıkarlarımız söz konusu olduğunda bencil oluruz. Ancak bencillik başkalarının haklarına tecavüz etme noktasına geliyorsa sakıncalı bir hal almış demektir.  Demek ki bencillik her ne kadar insani bir duygu gibi görünse de bazen zararlı bir duygu halini de alabilmektedir.

12 Haziran 2014 Perşembe

Dikkat! Güneş Koruyucunuz Ne Kadar Güvenli

Yaz geldi, hepimizi tatlı bir telaş sardı. 

Kimimiz daha şimdiden tatile çıktı, denizin ve kumun keyfini çıkarmaya başladı bile.

Yaz mevsimi güzeldir, hoştur ama bir de güneşin zararlı etkileri olmasa. 

Özellikle açık ten ve açık göz rengi olanlar için güneşin zararlı etkileri daha yüksek risk oluşturuyor. 

Ben de açık tenliyim ve yanağımda oluşan kılcal damar çatlaması nedeniyle cildimi güneşin zararlı etkilerinden korumak için düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanmaktayım. Hem de 50 faktör olanından. 

9 Haziran 2014 Pazartesi

Mim Mim Mim ve Yine Mimmm

Yazılarını severek okuduğum, her ne kadar kendisini sadece blogdan tanımış olsam da çok sevdiğim güzel insan 
Şeyma Tanış beni mimlemiş. Sevgili Şeyma beni ikinci defadır mimliyor. İlk mimine cevap veremediğimi kendisinden özür dileyerek burada itiraf ediyorum. Şimdi gelelim mime. Mim sorular ve cevaplardan oluşuyor. Bakalım hangi sorular sorulmuş ve ben ne cevap vermişim.

6 Haziran 2014 Cuma

Trafik Kazaları Can Almaya Devam Ediyor! Lütfen Aşırı Hız Yapmayın

Trafik kazaları can almaya devam ediyor. Ülkemizde her gün ortalama 600 trafik kazası yaşandığını biliyor muydunuz?

Ve bu kazaların birçoğunun ölümlü olduğunu, birçok insanın trafik canavarına kurban gidip can verdiğini...

Otomobilin ilk defa üretilip kullanılmaya başlandığı zamandan beri trafik kazaları yaşanmaya başlanmış. İlk defa 1896 yılında Londra'da yaşanan trafik kazası, yetkilileri "bu bir daha asla olmamalı" diyerek önlem almaya itmiş, ancak trafik kazaları bir türlü önlenememiş.

2 Haziran 2014 Pazartesi

Facebook, Twitter ve Diğerleri, Sosyalleşim Derken Asosyal mi Oluyoruz

İnternetin hayatımızdaki etkisini hepimiz biliyoruz. 1995'li yıllardan sonra hayatımıza giren internet çağın en etkili iletişim aracı. Elbette teknolojinin bize sunmuş olduğu bu nimetten sonuna kadar yararlanmak bizim hakkımız. Ancak, bu nimeti, doğru ve bilinçli kullanmak şartıyla kullanabiliriz. Aksi takdirde etkili bir iletişim aracı olmaktan ziyade internetin asosyal olmamıza neden olan bir mecra haline dönüşmesi sürpriz olmayacaktır. 

İnternetin hayatımızın her alanında yer alması ile birlikte sosyal paylaşım siteleri de hayatımıza dahil olmuştur. Facebook, Twitter, Instagram ve diğerleri, özellikle gençlerin çok fazla zaman geçirdikleri siteler haline geldi. Sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile doğru habere ulaşabilmek, sansürsüz bilgi edinebilmek, arkadaşlarımızla iletişim kurabilmek ne kadar cazip olsa da bu sitelerin hayatımıza olumsuz yönleri bulunduğu yadsınamaz bir gerçek.