27 Aralık 2014 Cumartesi

İyisiyle Kötüsüyle Bir Yıl Daha Bitti

Günlerdir ne blog sayfamla ne de blogger arkadaşların yazıları ile ilgilenebildim. 

Yoğun bir iş temposu içinde geçen yılın son günlerinde üzerime düşen keyifsizlik ve mutsuzluk halinden sıyrılmak ve kendimi daha iyi hissetmek için bloğuma yazı girmeye karar verdim.

E, hali hazırda yeni yıl geliyor, yazımın konusu da güle güle diyeceğimiz 2014 ve merhaba diyeceğimiz 2015 olsun istedim.

Sizi bilmem ama 2014 benim için biraz zor bir yıldı. Keşke dediğim şeyler, beni üzen hatta dibe vurmama neden olan olaylar yaşadım 2014'te.


2014 yılı haksızlıkla mücadele ettiğim bir sene oldu. Komşularımdan birisi (ki ben ona birisi bile demekten imtina ederim.) ile yaşadığım münasebetsizlik nedeniyle yaşadığım tecrübe bana büyük bir ders oldu.
Buradan herkese sesleniyorum, görüşmediğiniz, bir şey paylaşmadığınız bir insanla olmadık şeyler yüzünden karşı karşıya gelmeyin. İnanın bu münasebetin sonuçları çok can acıtıyor...

2014 yılında herkese hak ettiği değeri vermeyi öğrendim. Önceden acıdığım ve önemsediğim kişilerin, aslında hiç de acınacak halde olmadıklarını, isteyince kendilerini çok iyi ifade edebildiklerini, konuşabildiklerini ve beni bir kalemde harcayabildiklerine şahit oldum.

Göz yaşı mı? İnanın,  gözlerimde bu kadar çok gözyaşı olduğunu ben de bilmiyordum. Bu sene kimsenin beni anlamadığını düşünmekten dolayı döktüğüm gözyaşı sanırım koca bir nehir oldu ve bir denizle buluştu diye düşünüyorum.

Kayınpederimi kaybettik. Alzheimer hastasıydı. Allah mekanını Cennet eylesin. İnşallah bulunduğu yerde rahat ve huzurludur. 

Eşimle uzun soluklu sorunlarımız olmadı ama her ailede yaşanabilecek pürüzler bizim evde de zaman zaman yaşandı. Allah daha büyük sorunlardan korusun. 

2014'te iş tecrübem arttı, para kazanmak, aile bütçesine yardımcı olmak insanı mutlu ediyor.

2014'ün Haziran ayında evimde detaylı bir tadilat yaptırdım. Koltuk takımlarını, halıları, parkeleri yeniledim. Yenilik insana iyi geliyor. 

Ve, 2014 yılına damgasını vuran olay, hiç kuşkusuz oğlumun Tıp Fakültesi'ni kazanması oldu. Tüm yaşanan olumsuzluklara, haksızlıklara ve göz yaşlarına inat, Allah bana mutlu olmayı nasip etti. Şükürler olsun...

2015 yılından da çok büyük beklentilerim yok açıkçası. 2015'te her şeyden önce sağlıklı diliyorum. Sağlık olmadığında ne paranın ne de yaşamanın bir anlamı kalıyor. 

Doyacak kadar yemek, kimseye muhtaç olmayacak kadar para istiyorum. 

Çocuklarımın sadece 2015'te değil, tüm hayatları boyunca, sağlıklı, mutlu ve başarılı olmalarını diliyorum.

Eşimin sağlığına biraz daha dikkat etmesini ve 2015'te fazla kilolarından kurtulmasını diliyorum.

Yeni yılın tüm dünyaya barış, sevgi, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Herkese mutlu yıllar... 

2015'te her şey gönlünüzce olsun...

Sevgilerimle...
görsel google'dan alınmıştır




19 yorum:

  1. Sevgili Nermin, o komşulardan maalesef benim payıma da çok düştü:( Allah yardımcın olsun, sabırlar versin. Seni o yüzden o kadar iyi anlıyorum ki. Ev alma komşu al diye boşuna dememişler. Kayınpederin için üzüldüm Allah rahmet eylesin, sizlere de sabırlar versin, oğlun doktor olacak desene gözünaydın, tebrik ediyorum maşallah. :) evinde güle güle otur canım, mutlu bir yıl diliyorum tüm kalbimle. Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müjdecim. uzun bir aradan sonra blog sayfamı yorumunla şenlendirdin. Sana da mutlu yıllar canım, her şey gönlünce olsun... Sevgilerimle...

      Sil
  2. Bütün dileklerin gerçekleşsin :-) Her zaman olumsuzluklar olacak ama mutluluklar onları unuttursun. Veee, benim eşim de kilo versin:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah senin eşin de benim eşim de kısa sürede kilo verirler. Sevgi, mutluluk ve sağlık seninle olsun, Tüm yıl boyunca yüzünden gülümseme eksilmesin arkadaşım. Sevgiler....

      Sil
  3. Keyifsizlik ve mutsuzluk veren her ne varsa senden uzak olsun.
    2015 pırıl pırıl bir yıl olsun. En başta sağlık ve huzurla doldursun evini sevgili Nermin..

    Bütün dileklerin gerçek olsun, diyorum. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeugma tüm güzel dileklerin için teşekkür ediyor aynı dilekleri ben de senin için diliyorum. Mutlu yıllar...

      Sil
  4. Sevgili Nermin Hanım, yazını okudum gerçekten de çok üzüldüm!
    Allah, hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Bende bu sorunları çok yaşadım.
    Seni çok iyi anlıyorum. Oğlunun tıp fakültesini kazanmasına çok sevindim! Başarılarının devamını diliyorum...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mervsuu, insan kötü insanlarla karşılaşınca iyileri kıymetini çok iyi anlıyor. Sevgilerimle...

      Sil
  5. Canim arkadaşım, hayata dair cikardigin dersler kocaman bir artı olarak cebinde. Yaşanması gerekiyormus sadece. Yüreği sevgi dolu olan Nermin' im sağlık, huzur ve mutluluk her daim yoldasin olsun. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunla beni öyle mutlu ettin ki sevgili Mavinin Rengi anlatamam. Ben de senin için sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Sevgiyle kal..

      Sil
  6. Canim benim yeni yilin seni gonlunun tum dilekleriyle bulusturmasini temenni ediyorum. Yasadigin her guzelligin cogalarak yasanmasini diliyorum yeni yilda, uzuntulerinin yok olmasini. Gelecegin doktorunu gururla tebrik ediyorum. Rahmetlilerinin isiklar icinde uyumasini. Sevgimle kutluyorum arkadasim yeni yilini, opuyorum cok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel insan, kalbi sevgiyle çarpan arkadaşım benim, senin de yeni yılda çok mutlu olmanı diliyorum. Hayalin ve dilediğin ne varsa gerçekleşsin inşallah. Ben de çok öpüyorum...

      Sil
  7. Diliyorum ki yeni yıl seni güzelliklerle buluştursun. Oğlunun tıbbı kazanmasına sevindim. Umarım sever. Kalbindeki gibi bir kariyeri olur. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Safiye çok teşekkür ederim. İnşallah yeni yılda hepimiz, güzelliklerle buluşur, kocaman kahkahalar atar, üzüntüleri bir kenara atarız. Sevgiyle kal...

      Sil
  8. Dertlerini bilemem, çeken bilir ama çok da güzellikler olmuş hayatında. Geleceğin doktor annesi olarak şimdiden gurur duyabilirsin. Çok zahmet çektin ama yenilenen evinde, yeni yılda mutluluklar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Hanım çok kibarsınız. Çok teşekkür ederim. Ben de buradan size kocaman sevgimi gönderiyor, yeni yılın size mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Sevgiler...

      Sil
  9. Yeni yıl size ve ailenize sağlık mutluluk huzur getirsin... oğlunuzu kutluyorum şansı güzel olsun sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  10. Bilge Hanım bloğuma hoş geldiniz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Ben de sizin yeni yılınızı kutluyor, bu yılın size ve sevdiklerinize mutluluk getirmesini diliyorum. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  11. maalesef düzen farklı işliyor komşuluk ilişkileri sosyal ilişkiler berbat durumda . insanlar sevdiklerini kaybedebiliyor allah sabır versin

    YanıtlaSil

yorum bırakırsanız mutlu olurum