19 Ekim 2014 Pazar

Motivasyonunuz mu Düştü? Motivasyonunuzu Nasıl Yükselteceğinizi Biliyor musunuz?

Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı şu günlerde, siz de enerjinizin düştüğünü, keyifsizleştiğinizi ve karamsarlaştığınızı mı düşünüyorsunuz? 

Bugünlerde ben de kendimi biraz yorgun hissediyorum. Çoğu zaman keyifle yaptığım şeylere dahi zaman ayıramıyorum, motivasyon ve yaşam enerjimin düştüğünü hissediyorum. 

Sebep kış mevsimi mi, yağışlı ve karanlık günler mi bilmiyorum, bugünlerde yaşam enerjimin diplere vurduğunu gözlemliyorum.

görsel alıntıdır
 İntihar videosu çekip yayımlayan Mehmet Pişkin isimli kişinin videosunu seyrettiyseniz eğer, Mehmet Pişkin'de intihar etmeden önce yaşadığı motivasyon düşüklüğünden dolayı keyifsiz olduğundan, kendisini mutlu hissetmediğinden bahsediyor.

Peki, sizi hayata karşı motive eden şeyler neler hiç düşündünüz mü? 

Ben bu soruyu kendime sordum. İşte benim vermiş olduğum cevaplar:

Çocuklarım ve eşim 

Anne-baba ve kardeşlerim

İşim

Blog sayfam

Kitap okumak

Arkadaşlarım

Güneş

Sinemaya gitmek

Alışveriş yapmak

Bulmaca çözmek

Motivasyonunuzun düştüğünü hissediyorsanız önlem alarak yaşam enerjinizi yükseltmeniz mümkün. İşte yapmanız gerekenler: 
görsel alıntıdır
Bol bol hayal kurun. Pembe ve güzel hayaller kurun. Beynin hayali de gerçek gibi algıladığını unutmayın. Güzel hayaller kurmak motivasyonunuzu artırır.

Yapmak istediğiniz şeylere zaman ayırın. Dolunayı seyredin, güneşin batışını ya da doğuşunu. Yapmayı sevdiğiniz şeyler için zaman ayırın. 

Olanla yetinmeyin, daha iyisini ve mükemmelini isteyin. Mükemmeli istemek motivasyonunuzu yükseltir.

Çocuklar iyi bir motive aracıdır. Çocukların sahip olduğu enerjinin ne kadar yüksek olduğuna hiç dikkat ettiniz mi? Çocuğunuzla oyun oynamayı deneyin. Enerjinizi yükseltecektir.

Dram filmi seyretmek yerine komedi filmi seyredin. Karikatür dergisi okuyun, mizahı hayatınızdan çıkarmayın.

Sizi strese sokan, üzen, sıkılmanıza neden olan insanlardan uzak durun. Enerjisi ile sizin enerjinizi de yükselten insanlarla birlikte olun.

Bulmaca çözün, beyin fırtınası yapın. 

Dedikodu motivasyonu bozan en önemli etkenlerden birisidir. Dedikodu yapmayın. Dedikodu yapan kişilerden uzak durun.

Açık havada zaman geçirmeyi ihmal etmeyin. Temiz havada kısa yürüyüşler yapın. 

Müzik dinlemek, kitap okumak, film seyretmek enerjinizi yükselten iyi bir motivasyon aracıdır unutmayın.

Uykusuzluk enerjinizin düşmesine neden olur. Uyku saatinizi düzenleyin. Faydasını göreceksiniz.

Yemek yapın. Sevdiğiniz insanlar için farklı ve özel yemekler yapmak, sizi hayata karşı motive edecektir.  





17 yorum:

  1. Işık çok önemli. Karanlık bir havada bile dışarda durmak evdeki ışıktan çok çok daha etkiliymiş.

    Fotoğraf çekmek çok iyi gelir bana, çevremde dikkatimi çekmeyen küçük ayrıntıların farkına varırım.

    Tatil plânı yapmak yine eğlenceli oluyor. Otellere, gidilebilecek yerlere falan bakmak hem eğlenceli hem de tatil zamanı işe yarıyor.

    Puzzle , scrabble çok keyifli :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Handan puzzle çok iyi bir fikir. Gerçekten müthiş bir motivasyon aracı. Herkese tavsiye edeceğim... Sevgiler...

      Sil
  2. Motivasyon hayatımızın odak noktası. Ve ben de yaz mevsimi tutkunu olarak motivasyonumu kaybettiğimi düşünüyorum hatta öyle bir duruma geldim ki blog sayfamı bile biraz yalnız bıraktığımı düşünüyorum. Toparlanmam gerekiyor. Bu yazı bana biraz enerjı verdi desem inan sevgili Nermin. Çok güzel özetlenmiş. Bol motivasyonlu günler dileyelim bari. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güneşi severim... Karanlık, kasvetli ve soğuk kış ayları pek de bana göre değil. Ama lapa lapa kar yağdığında çocuklar gibi sevinirim. Sevgiler canım...

      Sil
  3. Bir ara ben de çok bunalmıştım.Ve dediğin gibi sevdiğim şeyleri yaparak aştım bu durumu.Ama şimdi de zaman bana yetmiyor sanki. koca 24 saati yettiremiyorum yapacaklarıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın yapacak şeyleri olması da güzel. Motivasyon düşüklüğünü aşmak için temel olan sevdiğin şeyler için zaman ayırmak diye düşünüyorum. Ne olursa olsun biraz kendimize zaman ayırmamız lazım. Sevgiler...

      Sil
  4. Nermin hanım yazınızı okudum ve benim motivasyonumu arttıran şeyin çocuklarım olduğunu söyleyebilirim. Onların bizi hayatta hep bir adım ileriye götürdüğünü düşünüyorum. Düşen motivasyonumuzu anında tavan yaptırabiliyor onlar :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel çocuklarınızın sizin motivasyonunuzu bir anda yükseltebilmesi. sizin adınıza sevindim. İnanın enerjinizi yorumunuzda bile hissettim. Enerjinizin hiç düşmemesi dileğimle. Sevgiler..

      Sil
  5. Ödülünüz geldiiii :)
    http://birdelininpembedefteri.blogspot.com.tr/2014/10/12den-vurdum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembiş bu ne ödülü çok merak ettim, hemen seni ziyarete geliyorum.

      Sil
  6. yoksa bendemi intihar edicim eyvaahhhhhh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Narkoz şaka bir yana bizlere çok basit gibi görünen bazı şeyler başkaları için nayatı daha zor ve anlamsız kılabilir. insanların yaşama enerjisi kalmayınca olmadık şeyler yapabiliyorlar ne yazık ki. Mehmet Pişkin'de takip ettiğim kadarıyla okumuş, iyi bir eğitim almış ve iyi bir mevki sahibi bir insan. Neden olarak artık hayata motive olamamayı gösteriyor. İnşallahbir daha kimse böyle bir şey yapmaz. Sevgiler...

      Sil
  7. Sevgili Nermin hanım doğum gününüz kutlu olsun.
    Bende size ödül gönderdim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervsuu çok teşekkür ederim. Ödül için hemen ziyaretinize geliyorum.

      Sil
  8. Amacı olmalı insanın, ulaşmak istediği hedef yaşam arzusunu körükler.

    YanıtlaSil
  9. Motivasyonu düşüren baş sebep bence havaların puslanması, grileşmesi. En azından benim için öyle. Güneşi görünce bi anda neşem yerine geliverir. Hani bazı insanlar yağmurlu havaları sever ya, hiç anlamam. Ha bi de beynin hayalleri de gerçek olarak algılamasıyla ilgili limon deneyi süperdir. Denemeyenler denesin derim. Gözler kapalı, limon kesip, yaladığını düşünerek vücudun tepkilerine bakmak. ;)
    Tam bu mevsime uygun bi yazı olmuş bu arada. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmurlu havalar bana da hep kasvetli ve hüzünlü gelmiştir. Ben de pek haz etmem karanlık havalardan. Güneş benim için de neşe kaynağı. Yüzünü göstersin yeter.. Sevgiler...

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum