3 Temmuz 2014 Perşembe

Online Alışveriş Güvenli mi

Arkadaşlar merhaba, 

Bugünlerde internetten alışveriş yapmanın güvenli olup olmadığını merak ediyorum. 

Malumunuz evimde iki haftadır  devam etmekte olan tadilat çalışmaları hala sürüyor. 

Bu arada 16 yıldır kullanmakta olduğum çamaşır makinesi "ben artık emekli olmak istiyorum" diye bas bas bağırıyordu. 

Çamarış makineme yaz temizliğine kadar beklemesini, yaz temizliğinde emekli olabileceğini,  işveren olarak söyledim, o da kabul etti. 

Artık yaz temizliği ve tadilat işlerinin sonuna geldik ya, dün çamaşır makinem yeniden isyan bayrağını kaldırdı.


Zavallı çamaşır makinem, "benim artık tamburum çatladı, hortumum koptu, kazanım kireç bağladı, ne olur bırak artık beni, huzurluca öleyim" diye göz yaşları içinde bir konuşma yaptı ki ne yalan söyleyim benim de gözlerim doldu. 

O vakit karar verdim ve çamaşır makineme "artık emekli olabileceğini" söyledim. 

Nasıl sevindi, anlatamam. Ancak şimdi beni bir tasa aldı. Eşim internetten online alışveriş yapmanın gayet güvenli olduğunu söylüyor. Çamarış makinemizi online alışveriş sitelerinden güven içinde alabileceğimizi söylüyor ama ben tereddütlüyüm. 

İnternetin yaygın bir iletişim aracı olarak kullanılması online alışverişi de tetikledi bunu biliyorum. Birçok tüketicinin internetten alışveriş yaptığını da biliyorum da tereddüt ediyorum.

Online alışveriş yapan arkadaşlar tecrübelerini benimle paylaşırlarsa eğer ben de karar verebileceğim. Laf aramızda online alışveriş sitelerinde baktığım çamaşır makinesi fiyatı ile alışveriş merkezinde baktığım arasında benim için gayet önemli diyebileceğim miktarda fiyat farkı var. İnternette baktığım çamaşır makinesinin fiyatı daha ucuz.

Ne dersiniz, sizce online alışveriş güvenli mi? Çamaşır makinamı internetten almalı mıyım? Daha önce böyle bir tecrübe yaşayan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. 
Not: görseller google'dan alınmıştır

42 yorum:

  1. Gayet güvenli bence tabi bilindik sitelerden almaya dikkat ediyorum ben,yüzde doksan internetten yapıyorum kıyafet alışverişimi,hatta nişanlıyken bütün çeyizimi netten aldım nerdeyse hiç sorun yaşamadım,çünkü iade edebiliyorsunuz beğenmeseniz bile,paranız bikaç günde iade ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorum bıraktığınız için, ben de çamaşır makinemi büyük ihtimalle internetten alacağım galiba. Hem daha ucuz olması benim için büyük bir avantaj.

      Sil
    2. Elektronikleri genelde gitti gidiyordan alıyorum ben ama beyaz eşya hiç almadım:) Bide ürün elinize geçiyor inceliyosunuz ve üç gün içinde para çıkışına onay veriyosunuz yani siz ürünü görmeden kartınızdan para çıkışı olmuyor gitti gidiyor ve N11 de:)

      Sil
    3. hepsiburada nasıl sizce. Oradan alışveriş yaptınız mı? Çeyizimin hepsini netten aldım demişsiniz. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın inşallah. Beyaz eşya aldınız mı? Herhangi bir sorun ortaya çıktı mı? Bilgi verirseniz sevinirim.

      Sil
    4. Hepsiburadadan almadım hiç denk gelmedi yani yoksa o da güvenilir bi site.Beyaz eşya netten alamdım hiç,ama diğer çeyiz ürünlerimde bi sorun çıkmadı çok şükür:) Örneğin arzumun blendır setini gittigidyordan aldım hem de piyasadan çok daha uygundu,tencerelerimi filan hep gittigidiyordan aldım.Önce mağazada fiyat sorup sonra netten bakıyodum:)Gerçekten baya fiyat farkı oluyo.

      Sil
  2. Merhaba, benimde geçenlerde çamaşır makinem bozuldu ve aynı araştırma içine girdim.Dediğiniz gibi internette daha ucuz ben alışverişlerimi sürekli netten yapıyorum saç maşası, düzleştirici, giyim, aksesuar vs.Hatta yurtdışı sitelerinden bile yaptım.Fakat gel gelelim şu meseleye Teknosa'ya gittik makine için satış temsilcisi ile görüştük mal elimizde yok sadece teşhiri var dedi bende internetten alırım o zaman deyince internetten aldığınız zaman bize bildiriyorlar bizde mağazadan gönderiyoruz dedi.Yani aynı makinenin gelme ihtimali olduğunu söyledi.Aynı makine gelir mi bilmem sadece yardımcı olmak adına temsilci ile aramda geçen konuşmayı paylaşmak istedim. :)

    Umarım iyi bir makineye sahip olursunuz! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi kafam karıştı. Satıcıda teşhirdeki malı gönderirlerse çok üzülürüm. Ben haz etmem teşhir mal satın almaktan. Onun garantisini veriyorlar mı acaba. Teknosa'daki satış elemanı teşhir ürünü satabilmek için yalan söylemiş olabilir mi?

      Sil
    2. Hiçbir fikrim yok umarım öyledir, fakat bana söylenen bu. :)

      Sil
    3. Tamam canım, söylediklerini dikkate alacağım.

      Sil
    4. Kevserciğim, peki sen çamaşır makineni internetten mi aldın satıcıdan mı?

      Sil
    5. Ben o sözün üzerine Teknosa Bayii'nden aldım.

      Sil
  3. Aslında siteye de bağlı o
    Ya da satıcıya çok uçurum olan fiyatlardan uzak dur mutlaka bi sorun çıkar.
    Ben genelde internet üzerinden kıyafetlerimi ya da küçük ev aletlerivs alıyorum sorun çıkmadı.
    Ama bi kere çok uygun diye aldım kırık geldi ve geri ödeme yapılmadı.

    Çok uygunlardan uzak dur tamam mı ;)
    Şimdiden hayırlı olsun :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymacığım satıcı ile çok uçurum yok. Benim bakmış olduğum makinanın satıcı ile internet fiyatı arasında 100 TL fark var. Sence bu fark uçurum mu normal mi?

      Sil
    2. Peki makinanın fiyatı 900 felan mı ablam? Eğer öyleyse sorun çıkmaz ama 500 liralık ürünü 400' satıyolarsa mutlaka bişey vardır.
      Bir de almaya karar verdiysen satıcıyla devamlı iletişim halinde ol eğer ilgilenmiyorsa baştan alma
      Beyaz eşya her dakika alınmıyor sonuçta dikkat etmek lazım :*

      Sil
    3. Şeymacığım makinanın fiyatı satıcıda peşin 1000 TL, internette 900 falan oluyor. Ne dersin bir sorun olmaz değil mi? Uçurum bir fiyat farkı yok galiba değil mi ablacığım?

      Sil
    4. Tamam ablacım o zaman çok da uçurum bir fiyat farkı yokmuş.
      Alabilirsin o zaman ama satıvçcıyla sık iletişim halinde ol tamam mı?
      O zaman ilgilenmek zorunda kalır en azından hemen ulaşırsın :*

      Sil
    5. Tamam ablacığım, yol gösterdiğin için teşekkür ederim. Malum böyle şeylerde yaş değil tecrübe önemli olan. Öptüm seni kocamanından.

      Sil
    6. Ablam teşekkür edecek bişey yok ki :)
      Öpüyorum ben de seni kocaman kocaman :*

      Sil
  4. Bana göre, aldığın site önemli. Ben nadir yapsam da çok şükür sorun yaşamadım. Şeyma'nın söylediği söze katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Peri herkes aynı şeyi söylüyor. hepsiburada.com, gittigidiyor ve N11 güvenli diye biliyorum. Senin tavsiyen hangisi, paylaşırsan sevinirim.

      Sil
  5. Öncelikle kolay gelsin diyorum Nermin hanım tadilatınız bayağı detaylıymış. Büyük kolaylıklar diliyorum size. İnternet alışverişi bence çok güvenli ama beyaz eşya açıkçası denemedim. Aslında garanti kapsamında olduktan sonra bence sorun yoktur diye düşünüyorum.

    Selam ve sevgilerimi sunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gönül Hanım. Evet tadilat biraz uzun sürdü. Ben de ilk defa internetten alışveriş yapmayı düşünüyorum. Zannedersem güvenilir bir siteden alışveriş yapmak mantıklı. ben de selam ve sevgilerimi sunuyorum.

      Sil
  6. Camasır makinesi, tv, set üstü ocak ve daha onlarca alısverisi internet uzerinden yaptım. Hic bir sorun yaşamadım. Elektroniklerin tamamını hepsiburada.com'dan almıştim. Iyi alisverisler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay doğru mu söylüyorsunuz? İçimi rahatlattınız. Şimdi biraz daha rahat karar verebileceğim galiba. Teşekkürler.

      Sil
  7. Merhabalar Nermin Hanım, çok sevimli bir bloğunuz var, başarılar dilerim. Bende güvendiğim sitelerden alışveriş yapıyorum, şuana kadar bir sorun yaşamadım. Ama beyaz eşya hiç almadım. Ablam geçenlerde bir siteden kardeşimiz için çaycı sipariş etti. Makina kırık geldi. Satıcı ''siz kırmış olabilirsiniz'' dedi. Ama aracı site bunu kabul etmedi ve satıcıya parayı transfer etmedi. Şimdi taksit taksit ücreti iade edeceklermiş. Sinir bozucu bir durum. Iyi düşünün yinede derim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşe Hanım internetten alışveriş yapan kişiler sitenin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Sizin alışvriş yaptığınız site hangisiydi acaba? Hepsiburada, gittigidiyor ve N11'in güvenli olduğunu söylüyorlar. Sizin başınıza gelen olay da pek can sıkıcı imiş, geçmiş olsun. Ben de kararsızım, galiba yine bayiden alacağım ben. En azından gözüm görerek satın alacağım. Bu arada blog sayfama hoş geldiniz. Beni ziyadesiyle mutlu ettiniz. Ziyaretinizin devamlı olması dileğiyle. Sevgiler.

      Sil
  8. Bulaşık makinesi araştırıken internetteki fiyatla dükkandaki arasında bayağı fark görmüştüm. Ama büyük beyaz eşyayı dükkandan almak istiyordum. Tam fiyatları hatırlamıyorum şimdi, beş altı sene geçti ama sanırım adam bana 1000 TL ya satmaya çalışıyordu, aynı makina internette 750 TL ydı. Pazarlık yapmaktan hiç anlamam ama aradaki fiyat farkını duyunca aaa bu internette 750 TL y dı dedim , tamam o kadara veririz dedi adam, inanamadım. Araştırmasam 1000 den 900 e düştü diye sevinirdim. Yani dükkana gidip siz de bir deneyin bakalım, hiç belli olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Handan Hanım pazarlıkta bu yöntemi deneyim, satıcı firma indirim yaparsa mutlaka gözümün gördüğü makinayı almayı tercih ederim. Ben de internetten alışveriş yapma konusunda çok net değilim açıkçası, biraz gözüm korkuyor. Sonuçta parayı kolay kazanan insanlar değiliz o nedenle risk almak istemiyorum.

      Sil
  9. Bana sorarsanız beyaz eşyayı internet yoluyla getirtmek riskli biraz.
    Bulunduğunuz kentteki yetkili bayiiden ürünü gözünüzle görerek almak en iyisi.
    Gerekirse ''taksit imkânı'' ya da indirim yaptırtarak.

    Bir arkadaşımız internetten buzdolabı sipariş etmiş, fakat sorun yaşadığı için buzdolabını yeniden kargoya vermek zorunda kalmıştı.
    Böyle istenmeyen durumlar da yaşanabiliyor. O nedenle çok detaylı araştırma yapıp bilgilenmenizi öneriyorum.

    Kolaylıklar dilerim. Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeugma işte bu örnekler gözümü daha çok korkutuyor. Bana da satıcı firmadan alışveriş yapmak daha mantıklı gelmeye başladı. Risk almak beni korkutuyor. Sonuçta sanal alem öyle değil mi?

      Sil
  10. Ben hemen hemen her şeyi internetten alıyorum hem vakitsizlik hem de seçenek ve fiyat yelpazesinin genişliği beni teşvik ediyosr. Beyaz eşya almışlığım da var bu tamamen internet sitesi ile alakalı bir durum. Kargonun ücretsiz olmasına dikkat edin, umarım istediğiniz gibi bir ürün bulabilirsiniz. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda herkes hemfikir, yani alışveriş yaptığınız internet sitesi sağlam olacak. Bakalım ben ne yapacağım, biraz gözümün gördüğü, elimin dokunduğu eşyayı satın almak istiyorum gibi. Mağazadan alacağım galiba. Selamlar.

      Sil
  11. nerden yaptığına bağlı. Sanal kart kullanırsan güvenlik kat sayısında artış sağlarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güvenli alışveriş siteleri N11, gittigidiyor, hepsiburada kabul ediliyor. Galiba çamaşır makinamı bu sitelerden satın alacağım.

      Sil
  12. mimledim bende seni çok basit mim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm Narkoz, bu akşam yaparım. Bakalım ne cevaplar vereceğim biraz merak edin bakalım.

      Sil
  13. Nacizane bende bu konu da fikrimi belirtmek istiyorum; genelde küçük çaplı ürünler için oldukça sık internet sitesi kullanan bir millet haline geldik. artık olayları bir üst seviyeye çıkartıp beyaz eşya mobilya işine girmeye de başladık. Büyük yerde yaşamayanlar için oldukça avantajlı görünse de ben büyük ürünlerin internetten alınmasına karşıyım. Mağazadan alındığı kadar güvenli gelmiyor bana. Hatta bugun bir yazı okudum en bilindik en güvenilir site diye düşündüğüm hepsiburada.com dan tv alışverişi yapan bir müşterinin garanti konusunda ki sıkıntısıyla ilgili. böyle durumlara düşmemek adına bence beyaz eşyaları mağazalardan almak daha güvenilir. Baya uzun oldu kusura bakmayın :)

    sevgilerle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerminciğim elbette sorunlar yaşanıyor. Ama aynı sorunlar mağazada da yaşanıyor. Örneğin benim komşum Bosch marka çamaşır makinası aldı hem de bayiden. Ama makina iyi çıkmadı, çamaşırı sıkmıyordu. İlk günden tamire gitti ne yazık ki. Bu arada ben de Beko ankanstre set almıştım, davlumbazım lekelendi ama bana kimse bunu değiştirelim falan demedi, iki kere yetkili servis çağırdım üçüncüye para talep edeceklerini söyledi. Yani beyaz eşya biraz şans galiba. Kutudan bahtımıza ne çıkarsa.

      Sil
    2. Maalesef Türkiye de böyle şansımıza ne çıkarsa:) umarım gönlüne göre bulursun hiç sorunsuz.

      Sil
    3. Sevgili Nermin çamaşır makinamı internetten satın aldım. Galiba biraz şanslıyım güzel bir şey geldi. Markası Vestel, N11'den satın aldım. ilk defa tecrüse ettim ve tecrübeme dayanarak söylüyorum güvenilir bir site. Çamaşır makinası eve teslim edilip garanti kapsamına girmeden parasını tahsil etmiyorlar. Ne zaman çamaşır makinası eve geldi ve kuruldu eşim tamamdır tahsil ücreti tahsil edebilirsiniz diye onay verdi, ondan sonra makinanın ücreti kredi kartından tahsil edildi. Alışveriş tutkunlarına N11 alışveriş sitesini önerebilirim. Benim ilk tecrübem. şimdilik makinada bir sorun yok, inşallah ileride de bir sorun çıkmaz. Sevgiler.

      Sil
  14. ben beyaz eşyayı almazdım ne bilim hani ufak tefek şeyler güvendiğim sitelerden hepsi burada dan alıyorum ama ne bileyim genede beyaz eşya için bir risk.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Hayatım Kitap, ben de çok tereddüt ettim ama internetin cazibesine de kapılmadım değil. En sonunda kararımı internetten yana kullandım. Çamaşır makinamı çok beğendim, bir sorun çıkmadı. Ama bu demek değil ki her ürün böyle çıkacak. Yine de biraz temkinli davranmakta ve güvenilir siteleri tercih etmekte yarar olduğuna inanıyorum.

    YanıtlaSil

yorum bırakırsanız mutlu olurum