26 Temmuz 2014 Cumartesi

Kadın Sünneti Nedir

Haberleri takip edenleriniz bilir. Irak'ta kız çocuklarının sünnet edilmesi gündemde. Eğer çıkan haberler doğru ise IŞID böyle bir fetva vermiş. Tüyler ürpertici değil mi?

Kadın sünneti nedir?

Kadın sünneti kadınların cinsel istek duymaması için yapılan bir operasyon. Kadın cinsel organının bazı bölümleri (klitoris) kesilerek gerçekleştirilen bu operasyon kadınlara çok fazla acı veriyor. Yani kadın sünneti, en basit anlatımla genital sakatlama anlayacağınız. 

Özellikle Orta Afrika'da çok yaygın olarak yapılıyor kadın sünneti. Afrika'da kadınların saf ve temiz bir anne olması için uygulanıyor. Kabile dinlerine göre kadınlar sünnet olduğunda temiz bir anne olabiliyor. 

Yahudilik'te de kadın sünneti uygulanıyor. Kız çocuğunu sünnet edecek kişinin Yahudi bir kadın olması şart.
 İslamiyette kadın sünneti zorunlu bir uygulama değil. Ancak dinle ilişkilendirilerek uygulayan pek çok Müslüman ülke var. Bu ülkeler; Etiyopya, Senegal, Somali, Kenya,Gana olarak gösteriliyor. Bu ülkelerde bulunan Hristiyanlar arasında kız çocuklarını sünnet ettirenlerin sayısı da bir hayli çok.  

Örnek verecek olursak, Somali'de bulunan kız çocuklarının % 98'i sünnetli.

Afrika dışında kadın sünneti uygulanan bölge ve ülkeler de bulunuyor.

Avusturya Aborjinleri arasında kadın sünneti yaygın olarak uygulanıyor.



Aborjinlerin sünnette kullandıkları aletler
Suriye, Irak ve İran'da sayısı az da olsa kadın sünnetine rastlanıyor. 

İlk defa 2500 yıl önce Mısır'da başladığı sanılan bu operasyon zamanla tüm Afrika'da uygulanmaya başlamış. 

BM raporuna göre dünyada her yıl 130 milyon kadın sünnet oluyor. İlkel yöntemler kullanılarak yapılan operasyon sonucu birçok kadın ölümle burun buruna geliyor.

Kadın sünneti nasıl yapılır

Genellikle genital bölge uyuşturulmadan gerçekleştirilen sünnet operasyonu sonucu kız çocukları çok acı çekiyor.

Uygulamada tıraş bıçağı, bıçak, keskin cam gibi sağlıksız aletler kullanılıyor. Yarayı dikmek için iğne, akasya dikeni, kemik çivi ve hayvan kılından sağlanan ipler kullanılıyor.

Müdahale sırasında çocuk annesi ve akrabaları tarafından sıkıca tutuluyor. Dilini yutmaması ya da ısırmaması için çocuğun ağzına bez ya da sopa yerleştiriliyor.
kaynak: Vikipedi, rehber.uzmantv.com

Not: görseller alıntıdır



29 yorum:

  1. Berbat bir şey bu.
    Umarım kurtulur çocuklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok berbat bir şey İremciğim. Google'da resimleri gördüm de içim ürperdi. Bir insana bu eziyet neden yapılır diye isyan ettim. İnşallah aspragas bir haberdir diye dua ediyorum. Sevgiler canım.

      Sil
    2. İslam adı altında yapılan birsey

      Sil
    3. İslam adı altında yapılan birsey

      Sil
    4. İslamda olduğunu sanmıyorum böyle bir şeyin. İnsanların uydurması bence...

      Sil
  2. Igrenc bir sey,cinayet resmen.Kendilerini müslüman zanneden yaratiklarin ,yaptigi vahset.Bu Tür hareketlerin islamla alakasi olmadigi Halde,islamla bagdastirilmasi ne kadar kötü.Bana bile soruluyor bazen,sünnetin Türkiye'de olup olmadigini.(Almanya'dayim)

    Bu konu hakkinda gercek yasam öyküsü okumustum.Korkunc...

    Birilerinin bunlari durdurmasi lazim.Allah yardim etsin.Cocuklari bu vahsetten korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de söylediğin gibi bu bir cinayet şule m. Kız çocukları ne günah işlemiş olabilirler ki böyle bir vahşetle sakat bırakılıyorlar. Tabi ki İslam'la alakası yok bu hareketin. Ancak geri kafalı cahiller canları sıkıldıkça kadınlara yönelik bir şeyler geliştirip uygulamaya koyuyorlar. Müslüman ülkeler arasında en laik ve modern ülke Türkiye iken Almanya'da Türkiye'de de var mı diye soruluyorsa düşün Avrupalıların Müslümanlara ne kadar önyargılı yaklaştığını artık. İnşallah bu vahşet uygulanmaz ve bu çoçuklar böylesine iğrenç bir operasponu yaşamak zorunda kalmazlar.

      Sil
  3. Afrka'daki kadınlar sünnet ediliyor diye çok yıllar önce bir makale okumuştum ama devam ettiğini bilmiyordum. Geçenlerde TRT'nin bir kanalında Avrupa'daki Müslümanlar adlı belgeselde Solali'li müslüman bir kadına sordular, o da bu konunun tamamen yerel kültüre ait olduğunu İslamla katiyen alakası olmadığını söyledi. Avrupalı kadınlar için tabii ki bizim için de korkunç bir gelenek ve ne yazık ki korkunç adetler hep kadınlara yönelik oluyor. Halimize bin şükür dedirten bir olay daha...Bu vesileyle, daha güzel bir dünya temennisiyle, Ramazan Bayramınızı kutlarım. Nice Bayramlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Hanım ne yazık ki devam ediyormuş. Özellikle Afrika ülkelerinde devam ediyormuş. Çok doğru söylüyorsunuz, erkek egemen toplumlar başları sıkıştığında ya da otorite sorunu yaşadıklarından ilk önce kadınları eziyorlar ne yazık ki. Kadın sünneti de kadına karşı işlenmiş bir suç. Ömür boyu genitel bir sakatlık söz konusu olan. Ben de sizin bayramınızı kutluyorum, nice bayramlara. Sevgilerimle...

      Sil
  4. Allah onları kahretsin. Kadınlar, yeteri kadar şu dünyada acı çekiyor. Psikopat ruhlar. Sinirleri bozuldu.
    Neyse, sana iyi bayramlar diliyorum. Kadınların daha iyi bir dünyada yaşamasını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bahçe perim, kadınların çektiği yetmezmiş gibi bir de sünnet çıktı. Bu yapılan şey ancak ancak psikopatlık olarak açıklanabilir. Sana da iyi bayramlar canım. İnşallah kadınlar daha güzel bir dünyada yaşarlar da biz de bu haberleri dile getirdiğimiz için bir işe yaramış oluruz.

      Sil
  5. İnanmıyorum ya resmen berbat bişey bu...
    Kadın olmak şu dünyada her anlamda zor maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl berbat birşey. Kadın olmak zor, cahil ve geri kalmış bir ülkede ise daha da zor. resmen bir zulüm yani.

      Sil
  6. Korkunç. Küçücük bir kıza yapılacak en büyük işkence bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüylerim diken diken oldu. Ben daha basitleştirerek anlattım, aslında resmen canlı canlı işkence yani.

      Sil
  7. Bu bir vahşet... İnanamıyorum ya allahım bu nasıl bir işkence..Korkunç ötesi.. İyilik bu mudur. Lanet olsun böyle iyiliğe. Namus kavramı malesef bu tür ülkelerde bizden daha geri. ne diyebilirim. Okuyunca bile ürperdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bu bir vahşet Gönülcüğüm. Google'da görüntülerine baktım, korkunç bir şey.

      Sil
  8. Çok çok üzücü..İnsan olabilmenin; sadece iki bacak iki kol ve tam takır kuru bakır bir kafadan ibaret olmadığının göstergelerinden biri olmuş bu paylaşım..Yazık;günah..
    Bazen gerçekten insan olmaktan utanıyorum.

    Sevgilerimle♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pembiş. duyunca tüylerim diken diken oldu benim de. Evet böyle şeyler duyunca insan olduğumdan ben de utanıyorum. Öptüm canım kocaman.

      Sil
  9. Amacı her ne ise; iğrenç, utanç verici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısınız Mürsel Bey. Bu çağda bu zihniyetin hala var olması insanı utandırıyor.

      Sil
  10. hem korkunç hemde çok yobaz birşey bu! insanlar biraz daha bilinçlenmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınların yok sayıldığı en korkunç uygulamalardan birisi bu. Evet hem yobaz hem de korkunç birşey.

      Sil
  11. bu ne yaaa daha neler duyup göreceğiz acaba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Narkoz kadının adı yok. Bu tür uygulamalar kadının yok sayılması sonucu ortaya çıkıyor.

      Sil
  12. Uzun yıllar kimse bilmiyordu bunu, internet yaygınlaştıktan sonra öğrendik, bunca yıl kadınlar ne acılar çekmiş ve çekiyor düşününce insan deli olur yahu! Dinlerin amacı kadınlara işkence etmek! Hep erkeklerin işine gelecek uygulamalar yapmak sanki! ! E madem amaç kadının cinsel zevk almasını önlemek memeleri de kessinler! Yani böyle giderse bir gün bir manyak bunu bile önerir! Ortaçağlardan kalmış işkenceler bunlar şu dünyadan nefret ediyorum bazen arkadaşım, kıyamet kopsa da kurtulsak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim inan onu da yaparlar ama bebekler anne sütü alıyor diye yapmıyorlardır. Ah canım kıyamet kopsa da kurtulsak diyorsun inan bunlar öteki dünyayı da kadınlara zindan ederler..

      Sil
  13. Acaba türkiyede yapan varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette araştırdım Türkiye'nin adı geçmiyor kadın sünneti yapan ülkeler arasında. Kırsal kesimde yapan var mıdır bilmiyorum. İnşallah yoktur diye dua ediyorum.

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum