12 Temmuz 2014 Cumartesi

Dikkat! Bonzai Öldürüyor

Bonzai kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaya ve bu bağımlılık nedeniyle gencecik insanlar ölmeye başladı. Bugün sizlere bonzai ya da diğer adıyla sentetik uyuşturucu ile ilgili bilgi vermek istedim. 

Bonzai nedir? 

Dünyada ve Türkiye'de her gün daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlanan bonzainin ne olduğunu  bilmeyenler için söylemek gerekirse, bu bir sentetik uyuşturucu. Kimyasal uyuşturucular arasında en çok rağbet gören bonzai oldukça etkili bir uyuşturucu. Doğal bir madde olmadığı için insan vücuduna etkisi de diğerlerine oranlad daha güçlü oluyor. 


Etken maddesi "sentetik kannabinoid" dir. Sentetik esrar olarak da adlandırılan bonzai gençler arasında yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Bonzainin etken maddesi olan sentetik kannabinoid yurt dışından getiriliyor. Milliyet gazetesi muhabiri Sertaç Koç'un haberine göre Marmara Bölgesi'nde bulunan üretimhanelerde ölümcül bir uyuşturucuya dönüştürülen sentetik kannabinoidin içine fare zenhiri, tarım ilacı, doping, alkol ve benzeri maddeler katılarak insan vücudu üzerindeki etkisi daha da artırılıyor. Etkisi derken pek tabi ki madde daha da ölümcül bir hal alıyor. 


Türkiye'de üretilen bonzainin en zehirli tür olduğu ve kullanan kişilerde ani ölümlere neden olduğu belirtiliyor. Türkiye'de satılan bonzai fiyatları yurt dışına göre daha düşük. Bunun nedeni ise fare zehiri, doping, tarım ilacı, alkol gibi etki artırıcı maddeleri hammaddeye eklenmesi. Böylece hem bonzainin fiyatı düşürülmüş hem de kafa yapma etkisi artırılmış oluyor. 

Türkiye'de satılan bonzai paketlerinin fiyatları 2-10 TL arasında değişiyor. Bonzai fiyatının herkesin kolayca satın alabileceği bir seviyede olması gençlerin bu tuzağa düşmesini kolaylaştırıyor. 

Ankara'nın muhafazakar ilçesi Pursaklar'da ulu orta bonzai satılması tehlikenin boyutunun ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Yani bonzaiye ulaşmak isteyen herkes nerede olursa olsun bu maddeye kolayca ulaşabiliyor.

Bonzainin İnsan Saglığı Üzerindeki Etkileri 

Bonzai kullanan kişi de ilk önce mide bulantısı, kusma, yüksek tansiyon, kalp ritminde düzensizlik, algıda zayıflama, hayal görme, irada zayıflığı, aşırı sinirlilik, hareket etmede zorluk, uyku hali,  denge kaybı, endişe, şüphecilik gibi psikotik etkiler bonzai kullanan kişilerde görülmesi olası durumlardır. Bunun yanında bonzai bağımlısı kişilerde en belirgin bozukluk gözlerde meydana geliyor. Bonzai kullananların gözleri her zaman kırmızıdır. Bonzai kullanan gençler gözlerindeki bu kırmızılığı göz damlaları ile kamufle etmeye çalışırlar. 

İleri derecede bağımlı olan kişilerde ise iyileşmeyen vücut yaraları ortaya çıkar. Ayrıca akli dengesini kaybetme ve delilik de bonzainin insan hayatına verdiği en korkunç zararlar arasında yer almaktadır. 

Bonzai kullananlarda rastlanan bir diğer bozukluk da ölüm tribidir. Ölüm tribi bağımlı kişinin o an kendini ölümle hayat arasında sıkışmış hissetmesidir. Bağmlı ölüm tribine girdiğinde, yardım isteyemez, aklına ve beynine hükmü geçmez. Yardım için bir telefon bile edemediği için büyük bir korku yaşar.  Korku o denli büyüktür ki bir süre sonra bağımlının kalp atışlarında inanılmaz bir artışa neden olur. Kalp ritmi bozulan bağımlı o anda kalp krizi geçirerek ölebilir. Bonzai kullanımı nedeniyle meydana gelen ölümlerin birçoğu bahsetmiş olduğumuz ölüm tribi sonucu yaşanan kalp krizi sonucu gerçekleşir. 







8 yorum:

  1. Okurken bile tüylerim ürperdi.. Nereye gidiyoruz biz? Neden böyle yoksa modaya mı uyuyoruz, mutsuzluk mu bunun adı ya da depresyon, her ne olursa olsun yaşantımız ister acı ister tatlı olsun bu tür maddelerden uzak durmalıyız. Özellikle çocuklarımızın yanında sigara bile içmemeliyiz kötü örnek teşkil etmemek adına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönülcüğüm gün geçtikçe çocukları tehdit eden madde sayısı artıyor. Biz küçükken korkulan tek şey sigaraydı. Alkol bile çok önemsenmezdi, çünkü bu kadar yaygın tüketilmezdi. oysa şimdi bırakın sigara ve alkolü, eroin, hap, esrar bağımlılığından doğal bir şeymiş gibi bahsedilir oldu. Uyuşturuc kullanma yaşı 12'nin altına düşmüş durumda. bir de bonzai denilen ve etkisi diğer uyuşturuculardan daha derih olan sentetik uyuşturucu çıktı. Allah sonumuzu hayretsin. Vallahi çok korkuyorum bu tür haberleri okuyunca dünya nereye gidiyor diye.

      Sil
  2. Çok güzel bir paylaşım olmuş.Pursaklarda bile ulu orta satılması çok ilginç.....en kenar köşe semte bile ulaştıysa artık merkezi yerleri düşünemiyorum Rabbim çocuklarımızı korusun..Artık gözlere daha çok dikkat edeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sertaç bonzai yüzünden her gün bir genç ölüyor neredeyse. Ve çok ucuz fiyatlara satılıyor. Bu da gençlerin kafa yapmak, eğlenmek adına bonzaiye kolayca ulaşmasını kolaylaştırıyor. Evet, Pursaklar'da meydanda satıldığını duyunca benim de tüylerim diken diken oldu. Sevgiler.

      Sil
  3. Bonzai denilince minyatür ağaçlardan başka bir şey gelmezdi aklıma.
    Bir de bu çıktı. Sonunda sentetik olanını da yaptılar esrarın. Ne kadar kötü etkileri var öyle...

    Hiç şakası yok. Uyuşturucu tacirleri öyle organize çalışıyorlar ki, inanamazsınız. Özellikle de öğrenciler hedefleri.
    Okul çıkışı uğranan cafe vb yerlerde gizlenmiş sivil polisler neler anlatıyorlardı bir zamanlar.
    Çocukların ve gençlerin aileleri tarafından da takip edilmesi ya da gözlem altında bulundurulması lazım.
    Allah korusun, çok büyük tehlike...

    Gündemde yer alan bir konuyu ele alıp bilgilendirdiğin için teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sentetik ve daha tehlikeli. Ucuz olması isteyen herkesin kolayca ulaşmasını sağlıyor. ayrıca her yerde satılıyor. Ankara Pursaklar'da satılıyor olması beni çok şaşırttı doğrusu. Aileler çocuklarını kontrol etmeli ama bazen gençlerin ne derece isyankar olduğunu hepimiz biliyoruz. Allah gençlerimizi bu beladan korusun. Sevgilerimle.

      Sil
  4. açıkca güzel reklamı yapıldı, ben bile meraktan alıp denicem nerdeyse =P adıda çok şirin =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şakaaaa, şaka yaptığını söyle. Reklama ihtiyacı yok ki canım benim, Pursaklarda ulu orta meydanda satılıyormuş. Bilen ve biraz da zaafı olan kişi zaten satın alıyor. Ama zararlarını bilmeden satın alıyor. Sentetik bir uyuşturucu olduğu için ölümcül yani. Beyne verdiği zarar inanılmaz, deliliğe neden oluyormuş. İnanılır gibi değil...

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum