10 Temmuz 2014 Perşembe

5 Soru 5 Cevap; Mim Zamanı

Sevgili Narkoz beni mim'lemiş. Yazılarını severek takip etmiş olduğum Narkoz'un mim'ine cevap vermesem olmaz. Onun için hadi bakalım diyorum ve başlıyorum mim yazıma. 

AŞK
Aşk, yemeden içmeden kesilmektir. Aşk olmazsa olmaz diyebilmektir. Yanmak, kül olmaktır. Başka bir şey düşünememektir. Ateş basması, ellerin titremesi, dizlerinin bağının çözülmesidir. Aşk heyecandır, kalp ritminin bozulması, nefes almakta zorluk yaşamaktır.

HAYAT
Nefes almaktır. Her nefeste yaşadığını hissetmektir. Yaşadığını hissetmek, doğayı, börtü böceği, insanları, taşı toprağı sevebilmektir. Her hayat imkanlar ölçüsünde mükemmeldir. İmkansızlıktır hayatı çekilmez kılan. Onun dışında hayat vazgeçilmezdir. 

UMUT
Umut, hayatın ta kendisidir. Yaşama sebebimizdir. Birşeyi ne kadar çok istersek o kadar çok umut ederiz. Olmayanı oldurmak için, belki olur deriz, bunun için yüreğimizde hep bir umut vardır. Küçük bir çocuğun anne özleminde, aşıkların buluşmasında, öğrencilerin gelecek hayallerinde, işsizlerin iş hayalinde hep umut vardır. Yokluğa inat, yalnızlığa inat hep umut ederiz. Umut hayatı bütünler, hayatı biraz daha anlamlı kılar. Aksi takdirde umut etmeden nereye kadar yaşayabiliriz ki. 

ACI
Tatlının zıt anlamlısıdır. Tatlı ne kadar güzelse acı da o denli çirkindir. Acı gözyaşıdır, kötülüktür, yıkımdır. Acı son zamanlarda benim için SOMA'dır. Ekmek parasını kazanmak için çalışırken büyük bir vurdumduymazlık ve aymazlık sonucu kaybettiğimiz onlarca candır. Acı hüzündür, acı kederdir, acı yalnızlıktır, acı felakettir. 

GÜLMEK
Gülmek neşedir, güzelliktir, eğlencedir, kahkahadır, mutluluktur, sevgidir, aşktır, umutların gerçekleşmesidir, hayatın en güzel rengidir. Yürekten gelen bir çağlayandır. Gülmek kederden, gamdan kasavetten uzaklaşmaktır. Gülmek candır ya...

Arkadaşlar özel olarak kimseyi mimlemiyorum. İsteyen herkes bu eğlenceli mim'i yapabilir. Hadi bakalım yorumlarınızı bekliyorum. 

16 yorum:

  1. Merhaba Nermin hanım:) cevaplarınız çok güzel!
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, içimden geldiği gibi yazdım. Beğendiğinize sevindim. Sevgiler.

      Sil
  2. teşekkür ederim :) cevaplarının hepsi güzel ama GÜLMEK bambaşka olmuş harikasın :))

    YanıtlaSil
  3. Umutsuz olur mu hiç :)
    Gülmeyi ne güzel özetlemişsin ablam candır tabi :)
    Öpüyorum kocaman seni :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can sensin Şeymacığım, hepimiz gülelim ki bu dünya yaşanası bir yer olsun. Keşke sihirli bir sopamız olsa, şöyle rast gele sallasak ve herkes gülse, gülümsese, üzüntüler yok olsa, keder diye bir şey kalmasa. Güzel olmaz mıydı? Ne diyosun şeker gibi olurdu. Ben de seni öpüyorum canım.

      Sil
    2. Hem de nasıl güzel olurdu :)
      Kimse can almasa mutlu mesut yaşayabilsek keşke ablam :*

      Sil
    3. O zaman bizim de umudumuz "sevgi dolu, savaş olmayan, insanların bir hiç uğruna ölmediği, ötekileştirilmediği, çocukların aç kalmadığı, kadınların şiddete ve cinayete kurban gitmediği bir dünya" olsun, ne dersin, belki bir gün bu dileklerimiz gerçek olur. İyi geceler küçüğüm. Sevgiyle öpüyorum.

      Sil
  4. Sıraladığınız bu beş kelime ancak bu kadar güzel tanımlanabilirdi.
    Her bir cümleye ben de katılıyorum.
    Çok çok beğendim.
    HAYATınız boyunca AŞKla, UMUTla, ACI'lardan uzak kalmanız dileğiyle,
    GÜLMEK en çok gerçekleştirdiğiniz eylem olsun sevgili Nermin ,-)

    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeugma, büyük bir moral oldu yorumun benim için. Hepimiz acılardan uzak gülerek yaşayalım. Çok öpüyorum, sevgiler.

      Sil
  5. gülmek candır, hep gülümsemeye, çok güzel cevapların :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin gülümseyerek yaşadığı bir dünya umut ediyorum sevgili Bahar çok mu şey istiyorum sence. inşallah bir gün her şey toz pembe ve uçuk mavi olur, biz de mutlu mesut yaşar gideriz. Sevgiler..

      Sil
  6. Hepsinin tanımı bence muhteşem olmuş... Ama aşk en güzelidir. Aşkı hissetmek duyguların en yücesidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönülcüğüm çok kibarsın, teşekkür ederim. Bence de aşkı hissetmek çok yüce bir duygu. Herşeye aşık olabiliriz, bir çiceğe, bebeğimize, ağaca, doğaya, sevgilimize ve bu yüce duyguyu doyasıya yaşayabiliriz. Sevgiler.

      Sil
  7. Gülmek gibisi yok ki :)
    Umudumuzu kaybetmeyip hayatımızın değerini bildiğimizde acının da üstesinden geliriz bir şekilde.Gülmek böyle kaçınılmaz olur işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gülmek, gülebilmek lazım. Keşke bütün acıların sonu gelse, umut ettiklerimiz gerçekleşse ve hayatta herkes gönlünce gülebilse. yani hayat bayram olsa diyorum ya. Çok mu şey istiyorum. Sevgiler canım.

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum