21 Mart 2014 Cuma

Bugün İyi Hissetmiyorum

Bugün kendimi kötü hissediyorum. İçi boşalmış bir çuval gibiyim. 

Dün akşam istemediğim halde eşimle bir tartışma yaşamak zorunda kaldım. 

Eşimin dün akşam bana yapmış olduğu haksızlık nedeniyle bugün iyi hissetmiyorum hatta kendimi çok mutsuz hissediyorum. 

Tüm çiftler gibi zaman zaman bizim de sorunlarımız olabiliyor. Sorunları tartışmak yerine konuşarak halletmekten yana olan bir insanım.

Ancak bazı ilişkilerde bir taraf daha baskın olduğu için diğer taraf daha fazla idare etmek zorunda kalabiliyor. Buna daha fedakar ya da daha ezilen taraf da diyebilirsiniz.

İkili ilişkilerde daha fazla fedakarlık yapan, alttan alan, idare eden taraf her zaman daha çok yıpranıyor. Bizim ilişkimizde de her zaman verici ve fedakar olan taraf ben oldum. 

Yaşamış olduğum tecrübeye dayanarak, ilişkinizde fazla fedakar olup kişiliğinizden, amacınızdan, hayatınızdan bir şeylerin kaybolup gitmesine izin vermeyin derim. İtiraf ediyorum, ben hayatımın kendi dışımda şekillenmesine izin verdim, her zaman kendi isteklerimi ikinci plana attım ve bu şekilde yaşamayı öğrenmek zorunda kaldım. 

Özellikle evlilik arefesinde olan, nişanlanmak üzere olan arkadaşlar size naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim.  Aşkınızı ve sevginizi doyasıya yaşayın, bu sizin hakkınız. Elbette aşkınızı yaşarken ayaklarınız yerden kesilecek ve havalarda uçtuğunuzu zannedeceksiniz. Aşkın doğasında bu var zaten. Aşk dünyayı toz pembe görmenize neden olacak. 

Aşık olmanız demek, kendinizi ezdirmeniz demek değil...  Kendinizden çok fazla ödün vermeniz haksızlığa uğramanıza neden olabilir. O nedenle aşkınızı doya doya yaşayın ama kendinizi asla ikinci plana atmayın. Yıllar sonra bunun için geç kalmış olabilirsiniz. 

Sevgiler....


15 yorum:

  1. Insan kendinden bir kere bile ödün verdi mi gerisi kendiliğinden geliyor. Bir kere bile olsa insan kişiliğinden taviz vermemeli. Umarım aranız en yakın zamanda düzelir. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, söylediklerinizin hepsine katılıyorum Hakkı Bey.. teşekkür ederim, siz de sağlıcakla kalın...

      Sil
  2. Günaydın arkadaşım, lütfen üzüntülerin sizi yıpratmasına izin vermeyin. Aklınızı dağıtacak bir şey yapın, sokağa çıkın. Geçmiş olsun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Rabia Hanım, çok incesiniz. Önerinizi dikkate alacağım, belki biraz yürüyüş falan yaparım.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ödün verme işi sanırım biraz da kadının ekonomik özgürlüğü ile alakalı. Sizin durumunuzu bilmiyorum tabi ama genel olarak böyle :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, ekonomik özgürlüğünü elde edemeyen ya da fedakarlık yaparak çalışmayan kadınlar ne yazık ki daha fazla ödün vermek zorunda kalıyor. sevgiler..

      Sil
  5. Galiba asıl yipratici olan bu mutsuzluk, kendi kendini yeme hali. Kolay Değil ama boş veeerrrr demek geliyor içimden. Boş verebilsek keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke boşver demek de boşverebilmek de o kadar kolay olsa.. Maalesef o kadar kolay boşver diyemiyoruz ve kendi kendimizi yiyerek bitiriyoruz...

      Sil
  6. Her firtina ciktiginda, diger agaclar koklerinden sokulurken, selvi firtinada egilip bitince yine ayaga kalkarmis. Sana selvi demek istiyorum. Kendini iyi hissetmek icin biseyler yap lutfen. Mesela seni seviyorum desem arkadasima iyi gelir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mukaddes ne güzel moral veriyorsun... Ben de seni seviyorum arkadaşım, nasıl iyi geldi bir bilsen... Sevgiyle kal...

      Sil
  7. Bugun nasilmis benim selvi arkadasim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın, daha iyiyim teşekkür ederim. Çok öpüyorum...

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. İnşAllah her şey kalbine göre olur. Senin neler yaşadığını hissedebiliyorum. Eşinin egosuna senin sevgin galip gelsin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim iyi dileklerin için sevgili Peri.. Sevgiyle kal..

      Sil

yorum bırakırsanız mutlu olurum