27 Aralık 2013 Cuma

Android Telefonlarda Ortaya Çıkan Güvenlik Sorunu

Güvenlik uzmanları Android cihazı olan kullanıcıları kötü yazılım unsurlarına karşı uyardı.

Güvenlik uzmanları dört yıldır var olan bir kötü yazılımın neden olduğu virüsün Android işletim sistemine sahip olan pek çok cihazı tehdit ettiğinin altını çiziyorlar.

Android işletim sistemi ile üretilmiş akıllı cihazları hedef alan ve birçok farklı uygulama aracılığı ile sisteminize ulaşabilecek bu yazılımın zayıf güvenlik sistemi nedeniyle Android telefonları hedef aldığı belirtiliyor.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar güvenlik açığı nedeniyle ciddi bir tehlike ile karşı kaşıya.

Eskiden kötü yazılım olarak bildiğimiz Truva atı zararsız bir uygulama iken bugünlerde Obad adlı bir Truva atı akıllı telefonların yönetici haklarını elde ederek telefonun yönetimini ele geçiriyor. Zararlı yazılımı kaldırsanız dahi Obad isimli Truva atını aygıttan silemiyorsunuz. Bu virüsten kurtulabilmeniz için telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekiyor.

Oluşturulan kötü yazılım Android telefonlar ve tabletlerde truva atı virüsü oluşturarak  telefon ve tabletlerin güncelleme yapamamasına neden oluyor.

Sistemin işleyebilmesi için şifreli imza kullanılıyor. Yazılımlara atanan şifreler uyuşmadığında Android cihazlarda güncelleme yapılamıyor.

ABD kaynaklı güvenlik yazılım şirketi Bluebox Labs, Android işletim sisteminde var olan güvenlik açığının bilinen bir gerçek olduğunu ve Android cihazların söz konusu bu güvenlik açığı nedeniyle tehdit altında olduğunu belirtiyor.

Google arama motoru akıllı telefon ve tabletlerdeki güvenlik açığı ile ilgili bilgilendirilmiş ve gerekli önlemi alması istenmiş. Google ise söz konusu güvenlik açığı ile ilgili önlem alınması gerekiyorsa bunun sorumluluğunun üretici firmalarda olduğunu belirtmiş. 

Bugün çok sayıda insan iletişim aracı olarak akıllı telefon kullanmakta.

Akıllı telefon sahipleri, bu telefonları yüksek güvenlik özelliği var, teknoloji harikası diye satın alıyor ve ne ilginçtir ki, akıllı telefon sahiplerine hiç de hoşlarına gitmeyecek bir haber verilerek bu telefonların güvenlik açığı nedeniyle tehlike altında olduğu açıklanıyor. 

Son zamanlarda birçok akıllı telefon kullanıcısı, kendi telefonuna ya da tabletine acaba kötü amaçlı bir yazılım ulaşır mı diye stres olmaya başladı.

Güvenlik uzmanları, kötü amaçlı bir yazılımın kullanıma sunulmuş bir uygulamayı etkileyebileceğini ancak Android telefonlara ulaşmasının daha zor olduğunu belirtiyorlar.

Kullanıcılara Play Store kullanmalarını tavsiye eden güvenlik uzmanları, akıllı telefon sahiplerini üçüncü parti uygulamaları tercih etmemeleri  konusunda uyarıyorlar.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Kitap Okuma Alışkanlığının Kişisel Gelişim Üzerindeki Olumlu Etkileri

Kitap okuma alışkanlığı edinmek ve bu alışkanlığı devam ettirmek kişisel gelişim açısından son derece önemlidir. Kitap okumanın kişisel gelişim üzerinde olumlu bir etkisi olduğu tartışmasız bir gerçektir.

Kitap okumak bilgi biriktirmenizi sağlar. Ne kadar çok kitap okursanız o kadar fazla konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Unutmayın, kitap okuyarak edinmiş olduğunuz bilgiye hayatınızın bir döneminde mutlaka ihtiyaç duyarsınız. 

Kitap okuyarak genel kültür seviyenizi yükseltir, güzel ve akıcı şekilde konuşmaya başlarsınız. Güzel konuşabilmenin birinci kuralı bol bol kitap okumaktır.

Kitap okuma alışkanlığı ile edinilen güzel konuşma yetisi, günlük hayatınızda, iş hayatınızda ve özel hayatınızda her zaman bir sıfır önde olmanızı sağlar. Unutmayın, güzel ifade yeteneği olan insanlar daha fazla dinlenir ve bu insanlar karşısındaki insanı konuşması ile etkileyebilir.

Kitap okuyan insanlar edindikleri bilgiyi karşı tarafa en iyi şekilde geçirebilirler. Yani kitap okuyan insan kem küm yapmak yerine sahip olduğu bilgiyi doğru bir şekilde karşı tarafa verebilir.

Kitap okuma alışkanlığı, doğru iletişim tekniklerini kullanmanızı sağlar. Doğru iletişim tekniklerini kullanıyor olmanız ikili ilişkilerinizde ve toplumsal hayatınızda iyi bir konuma gelmenize yardımcı olacaktır.

Kitap okuyarak kendinizi daha iyi ifade edebilir, mesleki birikiminizi artırabilirsiniz. Unutmayın, bilgisi ve mesleki birikimi yüksek olan bir kişi  mesleki açıdan mutlaka yükselişe geçecektir.

Kitap okumak okuma hızınızı artırır ve anlama yeteneğinizi yükseltir. Kelime hazinesi artan bir bireyin düşünce gücü de artar. Yüksek bir bilgi birikimine sahip olmak her alanda size artı değer katacaktır. 

Kitap okuyan bireyler okudukları bilgiyi daha kolay hazmederek depolayabilirler. Kitap okumanın zekaya olumlu etkisi olduğu bilinen bir gerçektir. 

Kitap okumak merak ve araştırma duygusunu çoğaltır. Ne kadar çok şey okursanız o kadar fazla şeyi merak etmeye başlarsınız ve merak ettiğiniz şeyleri öğrenmek için araştırma yaparsınız. 

Kitap okumak olaylara bakış açınızı geliştirir. Şayet, doğru ve yanlışı ayırt etmenize yetecek  birikiminiz yoksa yanlış yapmanız kaçınılmazdır.

Kitap okuma alışkanlığı kazanmanız, geniş bir hayal dünyasına sahip olmanızı sağlar. Geniş bir hayal dünyası olaylara geniş bir bakış açısından bakmanızı ve problemleri daha kolay çözümlemenizi sağlar.



24 Aralık 2013 Salı

Dikkat! Karakter Çalmanın Cezası 7 yıl Hapis

İnternette oyun oynamak sadece çocukların değil yetişkinlerin de hoş zaman geçirmesini sağlayan bir etkinlik. 

Ben her ne kadar bilgisayar oyunlarından pek haz etmesem de bilgisayar oyunlarına bağımlılık derecesinde düşkün olan arkadaşlarım var, onlardan biliyorum bilgisayar oyunlarında yaratılan karakterlerin kullanıcı için ne kadar önemli olduğunu. 


En küçük bir fırsatı değerlendirerek bilgisayar başına oturan ve saatler boyunca oyun oynayan tanıdıklarım var ve oynamış oldukları oyunlarda yaratmış oldukları karakterlere büyük bir sevgi beslediklerine bizzat şahidim.


Oyun düşkünlerinde bu derece bağımlılık yapan bilgisayar oyunları özellikle çocuklar ve gençler arasında çok yaygın şekilde oynanıyor.


Online oynanan oyunlarda  başarılı olabilmeniz karakterinizin güçlü olması ile yakından alakalı. Güçlü bir karaktere sahip olmak için uzun zaman uğraşan bir kullanıcı, zaman içinde daha da güçlendirdiği ve yenilmez yaptığı karakterinin bilgisayar korsanları tarafından çalınmasından pek tabi ki şikayetçi idi...


İnternette oynanan online oyunlarda kullanıcıların en çok şikayet ettikleri konuların başında karakter çalmak geliyor. Bilgisayar korsanları yapmış oldukları  hilelerle birçok internet kullanıcısının karakterini çalmayı başarabiliyordu. 


Sonunda Adalet Bakanlığı konuyla ilgili düğmeye bastı ve beklenen açıklamayı yaptı. Yapılan açıklama ile birlikte online oyun oynamaktan hoşlanan binlerce kullanıcı rahat bir nefes aldı.


Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre karakter çalmak artık bir suç olarak kabul ediliyor. İnternet üzerinden oynanan oyunlarda hile yaparak karakter çalanlara verilecek ceza da belli oldu, karakter çalanlar 7 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekler.


Diyelim ki karakteriniz çalındı; hiç zaman kaybetmeden hemen polise başvurun. Karakteriniz çalındığında bilgisayarınız açık ise bilgisayarınızı kesinlikle kapatmayın. Polise, bilgisayarınızı kapatmadan başvurmanız gerekiyor. 


Türkiye'de karakteri çalındığı için mağdur olduğunu düşünen yaklaşık 100 bin kişi var. İnternette oynanan online oyunlarda bazı karekterler o kadar güçlü ki sahibine para bile kazandırabiliyor. Bu nedenle karakter sahibi oyuncular, Adalet Bakanlığı'nın almış olduğu karardan çok memnun kaldılar.


Karakter çalan bilgisayar korsanları en çok  hile yazılımlarına virüs ekleme yolunu tercih ederek hırsızlık yapıyorlardı.


Bakalım yeni düzenleme ile birlikte bilgisayar korsanlarına dur demek mümkün olabilecek mi, yoksa bilgisayar korsanları hırsızlıklarına yeni bir kılıf mı uyduracak? 


Bekleyip göreceğiz...



23 Aralık 2013 Pazartesi

Göz Altı Morluklarından Nasıl Kurtulursunuz

Aynaya baktığımızda hiç görmek istemeyeceğimiz şeylerden birisi de maalesef göz altı morluklarıdır. Çoğunlukla yorgun olduğumuzda ve uykusuz kaldığımızda göz altımızda morluklar oluşur. Geçici olarak oluşan morluklardan dinlenerek kurtulabiliriz ancak bu morluklar göz altımızda kalıcı da olabilirler. Göz altı morlukları ile zamanında mücadele etmezsek bu morluklar yaş aldıkça daha yorgun ve yaşlı görünmemize neden olabilir.

Bizi yorgun, halsiz ve yaşlı gösteren göz altı morluklarının üç nedeni olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Banu Serbes Kural, göz altı morluğuna neden olan faktörleri 

  • Göz altındaki derisindeki pigmentin artması,
  • Göz altı derisinin incelmesi,
  • İlerleyen yaş 
şeklinde sıralıyor.

Göz altı morluğuna neden olan etkenlerin oluşmasında kalıtsal geçişin önemli bir yeri vardır. Koyu tenli kişilerde genetik yapılı göz altı morluğuna daha sık rastlanır.

Allerjik bünyeli kişilerde de göz altı morluğuna rastlanabilir.

Yorgunluk, dengesiz beslenme, uykusuzluk, aşırı sigara ve alkol tüketimi de göz altında mor halkaların oluşmasına neden olur.

Göz altı morluklarından kurtulmak için bakım kremleri, göz çevresi kremleri kullanmak fayda sağlayabiliyor. 

Göz altı morluklarına pigment artışı neden olmuş ise renk açıcı kremler fayda sağlayabiliyor. A Vitamini ve meyve asitleri içeren kremler kullanmak daha etkili. Krem seçerken bu konuya dikkat etmekte yarar var.

Göz altı morluğu ödemden kaynaklı ise ödem sökücü ürünler kullanmanız göz altı morlukları karşısında istediğiniz sonucu almanıza yardımcı olabilir.

Göz altı morluklarına göz altı derisini incelmesi nedeniyle damarların genişlemesi neden oluyorsa o zaman morlukları kapatmak için kapatıcı kremler kullanmak faydalı olabilir.

Göz altımızda morluk oluşmaması için göz çevremize düzenli bir bakım uygulamamız gerekir. Kuru ve hassas bir cildimiz varsa cildimizi nemlendirecek doğru ürünleri kullanmamız gerekir. Düzenli nemlendirici kullanmak sorunu bir nebze olsun yok edecektir.

Aşırı güneşte kalmak da göz altı morluğuna neden olur. Bu nedenle hem uygun bir güneş koruyucu krem hem de gözlerimizi güneşin zararlı etkisinden korumak için güneş gözlüğü kullanmamız şart.

Göz altına aşırı yağlı kremler kullanmak ise ödem ve torbalanmaya neden olur. Bu nedenle aşırı yağlı krem kullanmak yerine su bazlı kremleri tercih etmek doğru olacaktır.

Göz altı morluklarından kurtulmak için doğru beslenme alışkanlığına sahip olmamız gerekiyor. Aşırı tuz tüketimi, hazır yiyeceklerle beslenmek (kola, cips gibi yoğun katkı maddesi bulunan yiyecekler), aşırı alkol tüketmek göz altında morluk ve torbalanmaya neden olur.

A, C ve E vitamini yönünden zengin besin maddelerini tüketmek cildin daha sağlıklı görünmesine katkı sağlar ve göz altı morlukları ile mücadeleyi destekler. Özellikle C vitamini cildin kollejen yapısını güçlendiren bir vitamindir, doğal yollarla (meyve ve sebze tüketerek) vücudun ihtiyacı kadar alınmalıdır. 

Taze sebze ve meyve tüketerek, düzenli olarak balık yiyerek, üzüm çekirdeği ekstresi tüketerek, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan kurtularak göz altı morluklarından da kurtulmak mümkün olmaktadır.



20 Aralık 2013 Cuma

BB Krem Ne İşe Yarar

BB krem diye birşey var duymayanınız var mı? Duymadım mı diyorsunuz, öyleyse bu yazıyı mutlaka okumalısınız. 

Biz kadınlar hayatımızı kolaylaştıran ürünleri daha kolay kabul eder ve daha kolay kullanırız. BB krem de hayatımızı kolaylaştıran kozmetik ürünlerinden birisi.

BB krem hem cildinizi nemlendiriyor hem de cildinizdeki lekeleri kapatarak deyim yerindeyse bebek gibi bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

BB Krem hem fondöten görevi görüyor hem de cildinizi nemlendirerek nemlendirici etki sağlıyor.

Cildinizdeki mevcut lekeleri yüksek kapatıcılık özelliği sayesinde görünmez yapıyor. Aniden işiniz çıktı ve kendinizi hazır hissetmiyor musunuz, sürün BB Kremi, cildinizın ışıl ışıl bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Hayatı pratikleştiren BB Krem sayesinde cildinizdeki sivilce izlerinden, siyah lekelerden, siyah noktalardan, kızarıklıktan, renk farklılıklarından anında kurtulursunuz.

BB Krem her cilt tipine uygun bir üründür. Cilt renginiz koyu ise BB Kremin koyu rengini, cildiniz açık renkli ise açık rengini kullanmalısınız. 

Cillte farklı bir tabaka varmış hissi uyandırmayan, gayet doğal görünen BB Krem, bir fondöten değil. Aksine cildin nemlenmesine katkı sağlayan ve cilt kusurlarını kapatan bir krem.

BB Kremin bir diğer faydası da ciltteki ince çizgi ve kırışıkları kapatmasıdır. BB Krem kullanarak daha genç görünmeniz mümkün.

BB Kremin bir faydası da güneş koruyucu özelliğe sahip olması ve cildinizi güneş ışınlarından koruması.
Ben, Clinique BB Krem kullanıyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Denedim, cilltte pürüzsüz bir görünüm sağlarken nemlenmesine de katkı sağlıyor. Tüm cilt tipleri için de uygun bir ürün olması önemli bir avantaj sağlıyor. Ürün üç renk tonuna sahip böylece kendi cildiniz için uygun olan BB Kremi seçme şansına sahip oluyorsunuz. 

16 Aralık 2013 Pazartesi

2014 Çanta Modası

Çanta bayanların en sevdiği ve en fazla kullandığı aksesuarlardandır. Kıyafetin tamamlayıcısı olan çantalar deri, nubuk, süet, kumaş gibi malzemelerden üretilir. Bu yılın moda trendleri arasında deri çantalar, süet çantalar ve uzun çantalar var. Ünlü markalar çanta tasarımlarında olduğu kadar çanta renklerinde de cömert davranmış ve bizim için gösterişli ve geniş bir ürün yelpazesi hazırlamışlar.


İşte benim 2014 yılı çanta modelleri arasında sizler için beğendiklerim:






































14 Aralık 2013 Cumartesi

2014 Elbise Modası

Bu yıl elbiseler çok moda. Özellikle shift elbiseler, kalem elbiseler, mini elbiseler 2014 yılı elbise modelleri arasında en fazla tercih edilen elbise modelleri. 2014 yılı elbise modasında, canlı ve cıvıl cıvıl renkler kadar siyah ve kahve gibi ağır renkler de kullanmış.. Diz üstü kalem elbiseler kadar uzun ve mini elbiseler de bu yıl bayanların en çok kullandığı modeller arasında. 

Elbiselerde en çok kırmızı, pudra, yeşil, gri, lacivert, beyaz, krem, siyah, bordo gibi renkler kullanılmış. Desenli, çizgili ve çiçekli elbiseleri de gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz. Bu yıl çiçekli kumaş birçok yerde kullanılmış ve bayanlar arasında çiçekli elbiseler çok revaçta...


Kış aylarında mini elbiselerinizi diz üstü çizmelerle kombinleyebilirsiniz. Bu yılın moda trendlerinden birisi de şort ve mini elbiselerin altına diz üstü çizme giymek...