25 Aralık 2013 Çarşamba

Kitap Okuma Alışkanlığının Kişisel Gelişim Üzerindeki Olumlu Etkileri

Kitap okuma alışkanlığı edinmek ve bu alışkanlığı devam ettirmek kişisel gelişim açısından son derece önemlidir. Kitap okumanın kişisel gelişim üzerinde olumlu bir etkisi olduğu tartışmasız bir gerçektir.

Kitap okumak bilgi biriktirmenizi sağlar. Ne kadar çok kitap okursanız o kadar fazla konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Unutmayın, kitap okuyarak edinmiş olduğunuz bilgiye hayatınızın bir döneminde mutlaka ihtiyaç duyarsınız. 

Kitap okuyarak genel kültür seviyenizi yükseltir, güzel ve akıcı şekilde konuşmaya başlarsınız. Güzel konuşabilmenin birinci kuralı bol bol kitap okumaktır.

Kitap okuma alışkanlığı ile edinilen güzel konuşma yetisi, günlük hayatınızda, iş hayatınızda ve özel hayatınızda her zaman bir sıfır önde olmanızı sağlar. Unutmayın, güzel ifade yeteneği olan insanlar daha fazla dinlenir ve bu insanlar karşısındaki insanı konuşması ile etkileyebilir.

Kitap okuyan insanlar edindikleri bilgiyi karşı tarafa en iyi şekilde geçirebilirler. Yani kitap okuyan insan kem küm yapmak yerine sahip olduğu bilgiyi doğru bir şekilde karşı tarafa verebilir.

Kitap okuma alışkanlığı, doğru iletişim tekniklerini kullanmanızı sağlar. Doğru iletişim tekniklerini kullanıyor olmanız ikili ilişkilerinizde ve toplumsal hayatınızda iyi bir konuma gelmenize yardımcı olacaktır.

Kitap okuyarak kendinizi daha iyi ifade edebilir, mesleki birikiminizi artırabilirsiniz. Unutmayın, bilgisi ve mesleki birikimi yüksek olan bir kişi  mesleki açıdan mutlaka yükselişe geçecektir.

Kitap okumak okuma hızınızı artırır ve anlama yeteneğinizi yükseltir. Kelime hazinesi artan bir bireyin düşünce gücü de artar. Yüksek bir bilgi birikimine sahip olmak her alanda size artı değer katacaktır. 

Kitap okuyan bireyler okudukları bilgiyi daha kolay hazmederek depolayabilirler. Kitap okumanın zekaya olumlu etkisi olduğu bilinen bir gerçektir. 

Kitap okumak merak ve araştırma duygusunu çoğaltır. Ne kadar çok şey okursanız o kadar fazla şeyi merak etmeye başlarsınız ve merak ettiğiniz şeyleri öğrenmek için araştırma yaparsınız. 

Kitap okumak olaylara bakış açınızı geliştirir. Şayet, doğru ve yanlışı ayırt etmenize yetecek  birikiminiz yoksa yanlış yapmanız kaçınılmazdır.

Kitap okuma alışkanlığı kazanmanız, geniş bir hayal dünyasına sahip olmanızı sağlar. Geniş bir hayal dünyası olaylara geniş bir bakış açısından bakmanızı ve problemleri daha kolay çözümlemenizi sağlar.



7 yorum:

  1. Kitap okuyarak farklı dünyalara geçiş yapabilirsiniz. Keşfedebilir, heyecan duyup yeni düşler kurabilirsiniz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Safiyecim. Kitap okumak yeni dünyaların kapısını açıyor. Farklı insanlar tanıma fırsatı sunuyor. Okumak çok güzel. Ben küçüklüğümden beri kitap okumayı seven ve düzenli olarak kitap okuyan bir insan olarak herkesi kitap okumaya davet ediyorum. Sevgilerimle...

      Sil
  2. Kitap okuma alışkanlığı adeta bir sihir gibidir. Pek çok zoru başarır gerçekten de..
    Ve sen bunları çok güzel sıralamışsın sevgili Nermin. Ellerine sağlık...

    Hazır yeri gelmişken bir soru:
    Pek çok kitap okuduğunu söyleyen, ama iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz insanlar bunu nasıl başarıyorlar acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgüven eksikliğii olabilir sevgili Zeugma. Yoksa çok okuyan bir insanın konuşurken zorluk çekeceğini sanmıyorum. Sevgiler...

      Sil
    2. Kitaplar sizlere hiç yaşayamayacagınız hayatları verir bir çok dostluk ve yeni kültürlerde çabası kitaplar kadar içten veya kitaplar kadar samimi hiç bir dost bulamazsınız onlar her zaman sizin yanınızdadırlar ve en önemlisi onların şarja ihtiyaçları yoktur..

      Onlar gerçekten sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmayacak yegane dostlarınızdır...


      Bir ıssız ada ya düşsem istiyeceğim tek şey bir kitap ve sonsuz sayfa olurdu

      Sil
    3. Ben de kitap olmadan asla diyenlerdenim Sevgili Kitapkurdu...

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

yorum bırakırsanız mutlu olurum